Togulykke Storebælt

Politi laver stormøde for passagerer i ulykkestog

Passagerer kan på mødet bearbejde oplevelsen med folk fra politiet, DSB, beredskabet og Region Syddanmark.

Fyns Politi vil snarest indkalde til et stormøde for passagerer, der var ombord på ulykkestoget på Storebæltsbroen onsdag morgen. 

Beslutningen om stormødet blev taget allerede samme dag som ulykken, hvor Fyns Politi opfordrede alle, der havde været med toget til at registrere sig, så de senere kunne indkaldes.

- Vi ved af erfaring, at der kan dukke en række spørgsmål op, når en dramatisk hændelse er kommet lidt på afstand, siger chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj til DR Fyn.

- De spørgsmål vil vi gerne hjælpe med at besvare, så alle kan få fuld forståelse for, hvad de har oplevet i toget den morgen. 

Kan få svar på alle spørgsmål

Ulykken skete onsdag morgen klokken 07.35, kort efter at et lyntog med kurs mod København var kørt ud på Storebæltsbroen tæt ved Nyborg på Fyn.

Kort ramte blev toget sandsynligvis ramt en trailer fra et modkørende godstog fra DB Cargo, der blandt andet kørte med tom emballage fra Carlsberg.

Straks efter togulykken blev der oprettet et evakueringscenter i Nyborg, hvor passagerer, der havde behov for det, kunne få krisehjælp.

Det er ikke meningen med det kommende stormøde. Der handler det i stedet om, at passagerer og pårørende kan få svar på alle de spørgsmål, der er dukket op siden togulykken onsdag 2. januar.

- Der kan være passagerer, som har gået rundt i 14 dage og undret sig over, hvorfor myndighederne reagerede lige præcis, som de gjorde i en given situation, siger chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj, til DR Fyn.

- Vi bliver nogen gange overrasket over, hvad det er, som har betydning for folk. Nu bliver der mulighed for at få svar på det hele.

Både for passagerer og pårørende

Der er endnu ikke sat en dato for mødet, der er for både passagerer og deres pårørende. 

Udover politiet vil repræsentanter fra DSB, Beredskab Fyn samt Region Syddanmark være til stede for at hjælpe med at bearbejde indtrykkene fra togulykken på Storebæltsbroen.

Der var i alt 131 personer og tre DSB-ansatte på lyntoget, da ulykken skete. Otte personer mistede livet, mens 16 personer blev kvæstet.