Samfund

Isenkramkæden Bahne hacket - kunders oplysninger kan være stjålet

Der er mistanke om, at 473 kunders betalingsoplysninger er blevet lækket.

Isenkramkæden Bahne's hjemmeside, Bahne.dk, har været udsat for et hacker-angreb, skriver Ekstra Bladet.

- Der er mistanke om, at vi i perioden fra 29. december klokken tre om natten og indtil 2. januar klokken 12.30 har været udsat for et hackerangreb. I den periode har 473 kunder handlet på Bahne.dk. Og det er opfattelsen, at ukendte hackere har fået adgang til deres betalingsoplysninger, siger selskabets administrerende direktør, Benjamin Røpke, til Ekstra Bladet.

To it-sikkerhedsfirmaer undersøger nu hacker-angrebet, og det betyder, at hjemmesiden Bahne.dk er blevet lukket, mens det undersøges.

Endnu ikke meldt til politiet

Ifølge Ekstra Bladet er hacker-angrebet endnu ikke anmeldt til politiet, men det er planen, at angrebet skal anmeldes til politiet og til datatilsynet fredag. Indtil da arbejder de to it-sikkerhedsfirmaer på at skaffe så meget information som muligt til myndighederne.

Op til Black Friday i november sidste år blev Bahne.dk's hjemmeside også hacket, og dengang fik 3300 kunder lækket betalingsoplysninger. Benjamin Røpke siger til Ekstra Bladet, at det endnu ikke er lykkedes at finde gerningsmændene bag det hackerangreb.

Han understreger, at det kun er kunder, der har brugt kreditkortoplysninger til at handle på hjemmesiden, som er blevet ramt. De kunder, som har handlet i Bahnes fysiske butikker, er ikke berørt.