Samfund

Voldsomt hærværk mod værested for kvinder - tvunget til at lukke

- Jeg håber, vi kan åbne igen på mandag, siger Anders Sørensen, leder af Reden i Aarhus.

Mens andre festede nytårsaften, begik ukendte gerningsmænd tilsyneladende groft hærværk mod Reden i Aarhus, et være- og rådgivningssted for kvinder.

- Vi havde lukket nytårsaften, så det er sket mellem klokken 13 nytårsaftensdag og 1. januar klokken 15, hvor vores medarbejdere kom for at åbne, siger Anders Sørensen, leder af Reden i Aarhus, til TV 2.

I en Facebook-opdatering fortæller Reden om det voldsomme hærværk, der har givet vandskader i Redens lokaler.

- Det er heldigvis kun materiel skade, men det er meget voldsomt og omfattende, især på grund af vandskader er gulve og lofter ødelagte, skriver Reden i Facebook-opdateringen.

Anders Sørensen oplyser, at hærværket blev meldt til Østjyllands Politi tirsdag eftermiddag, så snart det blev opdaget. Det er sent onsdag aften ikke lykkedes TV 2 at få oplyst noget om efterforskningen af hærværket hos Østjyllands Politi.

- Det, der er sket, er selvfølgelig meldt til politiet, så hvis nogen hører noget eller ved noget, vil vi sætte stor pris på, at det bliver meldt til Østjylland Politi, som varetager sagen, hedder det i Facebook-opslaget.

Dybt berørt

Hos Redens medarbejdere er man dybt rystet over hærværket.

- Det er ikke rart, siger Anders Sørensen.

- Vi er rystede over den voldsomhed, som hærværket er udøvet med, men vi elsker vores meningsfulde arbejde og glæder os til at komme i gang igen, står der i Facebook-opslaget.

Anders Sørensen siger, at Reden fredag får besøg af en taksator fra forsikringsselskabet, som skal vurdere, hvor alvorlige skaderne er, og så håber man at kunne åbne igen på mandag.

- Vi har holdt krisemøde i personalegruppen og aftalt, at hvis bygningsmyndighederne siger god for det, og vi får strøm og så videre på plads, så åbner vi op i dagtimerne i næste uge, hedder det i Facebook-opslaget.