Togulykken på Storebæltsbroen berører dronning Margrethe dybt

Seks passagerer er omkommet og 16 kvæstet i forbindelse med togulykken på Storebæltsbroen.

Dronning Margrethe kommenterer nu på onsdag morgens alvorlige togulykke på Storebæltsbroen, hvor seks personer mistede livet.

- Denne morgens forfærdelige togulykke på Storebæltsbroen berører mig dybt, siger dronningen til Kongehusets hjemmeside.

Dronning Margrethe tilføjer:

- Mine tanker og min dybeste medfølelse går til såvel de efterladte og deres familier som til de tilskadekomne.

Der var 131 passagerer ombord på toget på vej mod København, da ulykken skete.

Ifølge havarikommissionens mand på stedet er det formentlig en trailer fra en godsvogn, der er blæst af og har forårsaget den alvorlige ulykke. 

Udover de seks omkomne er der ifølge politiet 16 tilskadekomne.

Løkkes tanker er hos ofrene og deres familier

Tidligere på dagen kommenterede også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på ulykken:

- Morgenens tragiske ulykke på Storebæltsbroen med mange omkomne og sårede har rystet os alle sammen. Helt almindelige danskere på vej på arbejde eller hjem fra juleferie har fået slået deres liv i stykker. Det er dybt ulykkeligt.

- Mine tanker er hos ulykkens ofre og deres familier. Jeg vil gerne takke myndigheder for den store indsats, de yder i disse timer. Samtidig varmer det med sympati fra kolleger, der har fulgt ulykken på afstand.

Også justitsministeren samt flere andre politikere sender tanker til pårørende efter togulykken på Storebæltsbroen.

- Det er helt igennem forfærdeligt, det der er sket på Storebæltsbroen. Jeg er dybt berørt, og mine tanker går først og fremmest til de omkomne og tilskadekomne og til deres nære, lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i en skriftlig kommentar.

- Forfærdelig start på 2019

Myndighederne arbejder fortsat på at klarlægge de nærmere omstændigheder omkring ulykken.

- Forfærdelig start på 2019. Tanker til de berørte og deres pårørende. Så tragisk. Samtidig fuld opbakning til vores beredskab, skriver udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) på Twitter.

Også Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, er berørt.

- Mine tanker og min medfølelse går først og fremmest til familie og pårørende. Hvor er det en tragisk måde, vi starter året på, skriver hun på Facebook.

Alle de dræbte er passagerer, har DSB oplyst.