Togulykke Storebælt

Togulykke: Krisecenter er oprettet i Nyborg

Psykologer i krisecenteret har hjulpet passagerer fra toget. Det er nu lukket ned igen.

Et tog er blevet ramt af dele fra en godsvogn. Politiet oplyser, at flere personer er døde i ulykken, og adskillige personer er kommet til skade.

Omfanget af ulykken har fået redningsmandskabet til at oprette en kommandocentral på Fyn. Yderligere etablerede Nyborg Kommune i formiddag et krisecenter ved Nyborg Idrætspark. Det oplyser kommunen til TV 2.

- Det er et helt klassisk kriseberedskab, man stiller til rådighed. Det vil sige, at det er psykologer, der er til stede, og så er der medarbejdere fra kommunen, der informerer, siger Lone Mørup, presseansvarlig i Nyborg Kommune.

Tager imod passagerer fra toget

Det var politiet, der bad kommunen om at oprette krisecenteret, hvor 20 af kommunens medarbejdere har været til stede plus psykologerne og beredskabsfolk. 

- Kommunens opgave er at informere og tage imod passagererne fra toget, siger Lone Mørup.

Krisecenteret er nu blevet afviklet, efter de har ydet hjælp til passagererne

Krisecenteret er ikke beregnet til pårørende, men passagererne fra det forulykkede tog. I alt var der 131 passagerer og tre medarbejdere om bord på toget.

Ud over krisecenteret kan man også få hjælp hos Falck Helpcare, der har etableret en hotline.

Redningsmandskab på broen

Godstoget var på vej mod Fyn, da det på lavbroen passerede lyntoget, der kørte mod København. Lyntoget foretog efterfølgende en meget hård opbremsning, oplyser DSB's pressecenter.

Ambulancer og redningshelikoptere er sendt til broen. Fyns Politi opfordrer til, at Alarmcentralen kun kontaktes i livsnødvendige tilfælde.

Ulykken skete i morges, hvor meldingen kom 07.35. Broen er spærret for al trafik.

Beredskab arbejder på broen

På lavbroen er Beredskab Fyn stadig i gang med at redningsrbejde. Der er 20 brandmænd til stede og otte køretøjer, oplyser beredskabet til TV 2.

- Vi er ved at sikre de tilskadekomne og stedet. Det betyder, at vi har jordet strømforbindelsen til køreledningen, og der er etableret nødovergange til evakueringen - det er både de permanente nødovergange og nogle midlertidige til vejbanen, siger René Cording, viceberedskabsdirektør hos Beredskab Fyn.

Beredskab Fyn har også haft frivillige til stede ved krisecenteret i Nyborg, der har sørger for forplejning.

Da redningsmandskabet stadig arbejder på broen, opfordrer de folk til at gøre plads til tilskadekomne.