Togulykke Storebælt

Omkomne ved togulykke er ikke identificeret

Politiet har afhørt både passagerer og de to lokomotivførere samt sikret sig videomateriale for at finde årsagen til togulykken.

Fyns Politi er ikke færdig med at identificere de otte personer, der onsdag morgen mistede livet i en togulykke på Storebælt.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse onsdag aften.

- Vi har ikke det fuldstændige overblik over det, så på nuværende tidspunkt kan vi ikke oplyse så meget om deres identitet, nationalitet eller alder, lød det fra Lars Bræmhøj, der er chefpolitiinspektør ved Fyns Politi, på et pressemøde i Odense klokken 15.

Politiet havde fået mange henvendelser fra bekymrede borgere såvel som ambassader, der ønskede at vide, om der var udlændinge blandt de omkomne.

Men det må vente på svar. Politiet forventer tidligst at kunne melde nærmere ud om de omkomne torsdag. Først skal de pårørende underrettes, og hurtigst muligt derefter vil politiet melde ud til offentligheden.

Pårørende ikke underrettet

På pressemødet henstillede Lars Bræmhøj til, at politiet nu fik arbejdsro til at færdiggøre deres efterforskning.

 - Vi skal nok melde ud, så snart vi kan, men det kræver, at vi bliver færdige med vores undersøgelser og får mulighed for at underrette de pårørende. Det er ret væsentligt, sagde chefpolitiinspektøren.

Der bliver holdt et nyt pressemøde torsdag morgen klokken otte på Politigården i Odense.

Otte personer mistede livet i togulykken, der skete, da en trailer tilsyneladende faldt af et godstog og ramte et modkørende lyntog. Yderligere 16 personer kom til skade i ulykken, men de er alle blevet erklæret uden for livsfare. På pressemødet blev det meddelt, at man ikke ønsker at oplyse yderligere om deres tilstand.

Afhørt lokomotivførere og sikret sig video

Vicepolitiinspektør og efterforskningsleder, Jørgen Andersen, fortalte, at man har afhørt passagererne på det forulykkede tog såvel som de to lokomotivførere. Der er også sikret videoovervågning. Formålet er at få klarlagt, hvad der skete op til ulykken, forklarede Jørgen Andersen på pressemødet.

- Nu skal vi have toget væk derude fra, lavet en endelig findestedsundersøgelse i togvognen og så skal vi have identificeret de afdøde. Det vil vi bestræbe os på at gøre rigtig hurtigt af hensyn til de pårørende, lød det fra efterforskningslederen.