Samfund

Stormvejr truer trafikken nytårsdag - Storebælt varsles lukket og færgeafgange aflyses

Hos Vejdirektoratet holdes der vågent øje med vejrsituationen.

Det nye år får i bogstaveligste forstand en stormfuld begyndelse, og det kommer formentligt til at påvirke trafikken flere steder i landet.

Storebæltsbroen risikerer i værste fald at blive lukket 1. januar mellem klokken 12 og 16, og allerede fra nytårsmorgen advares der mod at passere broen i vindfølsomme køretøjer som campingvogne, lette lastbiler og biler med anhæng.

Hos Storebælt lyder anbefalingen derfor, at personer, der planlægger at bevæge sig ud på strækningen, holder nøje øje med trafikopdateringer i løbet af årets første dag.

Kort efter klokken 3 natten til tirsdag har Vejdirektoratet sendt end advarsel ud, hvor de fraråder vindfølsomme køretøjer at passere Vejlefjordbroen. Vinden forventes først at aftage tirsdag aften.

Adskillige aflyste færgeafgange

Også trafikken på vandet bliver påvirket af det blæsende vejr og forhøjet vandstand, og derfor har Ærøfærgerne allerede nu besluttet at aflyse samtlige afgange på to ruter og adskillige på en tredje. 

Alle afgange mellem Søby og Fynshav samt Søby og Faaborg er aflyst, og på ruten mellem Ærøskøbing og Svenborg vil fire ud af dagens ti afgange være skrottet. 

Foruden Ærøfærgerne har også Samsø Rederi meldt ud, at flere afgange mellem Hou på Samsøe og Sælvig i Jylland er aflyst i begge retninger. Rederiet oplyser dog, at sejladsen forventes at vende tilbage til normaldrift efter klokken 17. 

Forventer kun lidt trafik tirsdag

Hos Vejdirektoratet bliver der også holdt et vågent øje med vind og vejr, men mandag aften ser det ikke ud til, at vejret kommer til at skabe de store trafikale problemer, lyder det fra vagthavende Aggi Thorarinsson. 

- Det ser fornuftigt ud, men det kan være, at vi på et tidspunkt kommer til at fraråde kørsel med vindfølsomme køretøjer, men for almindelige køretøjer ser det fint ud, siger han og tilføjer, at man ikke forventer megen trafik på vejene nytårsdag.

Han uddyber, at Vejdirektoratet ikke vil udelukke, at de kommer til at fraråde vindfølsomme køretøjer Lillebæltsbroen i løbet af tirsdag aften.