Samfund

Mor måtte genoplive sin forgiftede søn to gange: - Hvem gør sådan noget her?

17-årig Marco fik ifølge politiet efter al sandsynlighed forgiftet sin drink på Crazy Daisy i Næstved og måtte genoplives med hjertemassage.

Onsdag aften fik Maj-Britt Røhmer Olsen et af de opkald, de fleste forældre til teenagere frygter.

Da natten var omme, havde den sygeplejeuddannede mor til 17-årige Marco nået at genoplive sønnen flere gange med hjertemassage, inden han blev indlagt med en forgiftning af et ukendt stof på sygehuset i Slagelse.

- Det var enhver forældres værste mareridt. Vores dreng er en fornuftig ung gut, som slet ikke eksperimenterer med nogen ting. Han har prøvet at drikke alkohol før, men det her lignede ikke noget, vi har set før. Han blev helt geleagtig i benene, og pludselig var han komplet livløs og ukontaktbar.

- Er han død?, spurgte jeg min mand.

- Ja, det er jeg bange for, svarede han. Og så begyndte vi at give ham hjertemassage, fortæller Maj-Britt Røhmer Olsen til TV 2.

Forældrene til Marco ringede 112. Og undervejs mistede sønnen bevidstheden endnu en gang og måtte genoplives. På sygehuset blev han lagt i respirator med svære vejrtrækningsproblemer.

Dagen derpå er det endnu uklart, hvad der er sket. Men yderligere en 16-årig dreng, som Marco i øvrigt ikke kender, fik ifølge politiets teori forgiftet sin drink med et stof, man endnu ikke har kunnet sætte navn på, eftersom Retskemisk Institut stadig arbejder på en analyse fra de blodprøver, der er taget fra Marco og en 16-årig dreng fra området.

Ifølge politiinspektør Kim Kliver er der efter al sandsynlighed tale om forgiftede drinks. Det er også det indtryk, Maj-Britt Røhmer Olsen har fået fra sin søn.

Advarer andre forældre og unge

Dagen derpå har hverken chok, ængstelse eller vrede lagt sig endnu.

- Hvem gør sådan noget her? Og hvorfor? Jeg tror, det er tilfældigt, at det er min søn, det er gået ud over. Men man kan jo kun advare andre forældre og unge, for ingen skal stå i denne situation, siger Maj-Britt Røhmer Olsen.

Efter en nat på hospitalet er Marco stadig mærket af sin oplevelse. Både fysisk og psykisk, fortæller hans mor.

- Han er abstinent og kampsveder. Men han er også chokeret og har det psykisk skidt over det hele. Han har ondt i ribbenene, fordi vi har genoplivet ham flere gange med hjertemassage. 

Kunne have kostet liv

Politiet har kunnet afhøre både Marco og den 16-årige dreng, der også blev indlagt på sygehuset med de samme symptomer et par timer senere. Og det er en alvorlig sag, der kunne have kostet liv, understreger Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi ser på sagen med overordentlig stor alvor. Dels kan der være tale om, at ukendte gerningsmænd har puttet farlige stoffer i de to unges drinks, hvilket er helt uhørt, dels kan det jo bogstavelig talt være med livet som indsats, at man overhovedet indtager ukendte stoffer, uddyber han.

Ven kontaktede forældre

Maj-Britt Røhmer Olsen understreger, at forældrene ikke kan advare nok efter episoden med deres søn.

- Alle skal være opmærksomme på de signaler, der kan være, for det er så farligt, siger hun og sender den største tak til Marcos ven Frederik, der forstod alvoren.

- Det var Frederik, der ringede til os, da han stod udenfor Crazy Daisy sammen med Marco. I dag må jeg sige, at han har reddet hans liv, og det er jeg ham evigt taknemmelig for.