Samfund

To teenagere indlagt efter bytur - fik forgiftet deres drink

To unge mænd blev akut dårlige efter at have indtaget drinks på beværtning i Næstved.

To unge på henholdsvis 16 og 17 år blev tidligt torsdag morgen indlagt på sygehuset i Slagelse efter at have været i byen i Næstved.

Det siger politiinspektør Kim Kliver Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, som advarer kraftigt mod stoffer, der florerer i nattelivet.

- Der har desværre været flere alvorlige tilfælde af både forgiftning og dødsfald i vores politikreds i år, så derfor går vi ud og advarer på det kraftigste, siger han til TV 2.

For den 17-årige drengs mor, Maj-Britt Røhmer Olsen, var det en sindsoprivende oplevelse.

- Vi hentede ham med det samme og her blev vi hurtig klar over at der ikke kun var tale om for meget alkohol. Han har fået stoffer i sin drink og det medførte, at han fik respirationsstop 3-4 gange inden ambulancen nåede frem. Jeg har givet hjertemassage og han er nu uden for livsfare, skriver moderen i et opslag på Facebook.

TV 2 har forgæves forsøgt at indhente yderligere kommentar fra moren til den 17-årige Marco, hvis kammerat ringede til forældrene for at fortælle om sønnens ildebefindende.

Vores jul endte bestemt ikke som ønsket, men derimod som forældres største mareridt med en opringning fra Marco s...

Posted by Maj-Britt Røhmer Olsen on Thursday, December 27, 2018

Den foreløbige efterforskning peger på, at de to teenagere uforvarende er blevet forgiftet.

- Vi har haft mulighed for at tale med dem i løbet af dagen og intet tyder på, at de har taget stoffer frivilligt, forklarer Kim Kliver.

- Vi ser på sagen med overordentlig stor alvor. Dels kan der være tale om, at ukendte gerningsmænd har puttet farlige stoffer i de to unges drinks, hvilket er helt uhørt, dels kan det jo bogstavelig talt være med livet som indsats, at man overhovedet indtager ukendte stoffer, uddyber han.

En analyse af, hvilket stof de to mænd har indtaget, ventes først at foreligge om nogen tid, når Retskemisk Institut er færdige med deres undersøgelse.

Politiet ved endnu ikke, hvilket stof de to mænd har indtaget, men vil nu foretage analyser (arkivfoto).

Hold øje med dine drikkevarer

Politiet arbejder dog ud fra en tese om, at mændene er blevet forgiftet uafhængigt af hinanden. Det viser afhøringer af de to unge mænd, som altså begge menes at være blevet forgiftet mod deres vidende.

Derfor understreger man også vigtigheden af at holde øje med sine drikkevarer, når man kaster sig ud i nattelivet.

- Lad være med at forlade dine drikkevarer og lad dem ikke bare stå på baren eller på et bord, hvor alle kan komme til dem. Og husk at være opmærksom på de kammerater og andre gæster, der er i byen, hvis der er nogen, der pludselig bliver rigtigt dårlige, lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der nu vil i gang med at efterforske episoden fra torsdag morgen via materiale fra overvågningskameraer og afhøring af personale.

Begge de unge mistede bevidstheden og blev hasteindlagt til behandling på sygehuset i Slagelse.

De var så snarrådige, at de nåede at få omkringstående til at kontakte pårørende, inden de hver især mistede bevidstheden. Den ene var nået hjem til sine forældre, mens den anden faldt om på gaden. Begge fik konstateret svære problemer med vejrtrækningen som et af symptomerne. 

De er begge udenfor livsfare.