Samfund

Designeren Camilla Skovgaard død af kræft

Både Camilla Skovgaard selv, men også hendes familie og venner, kæmpede til det sidste for at redde hendes liv fra livmoderhalskræften.

Den verdensberømte danske skodesigner Camilla Skovgaard er efter et kort kræftforløb død, 45 år gammel.

Det bekræfter designerens familie på Facebook. Camilla Skovgaard sov stille ind om morgenen den 20. december.

- Camilla har været utrolig tapper og modig, og hun har målbevidst kæmpet (mod sygdommen, red.), lige siden hun blev diagnosticeret med kræft for fem måneder siden. Selvom hendes krop mod slutningen var svag, var hendes vilje til at kæmpe på sit stærkeste, lyder det i en udtalelse fra familien.

Camilla Skovgaard er blevet kaldt for "couturens Arne Jacobsen" af britiske The Times, og flere store Hollywood-kendisser har i flere år sværget til det danske skodesign.

- Vi er overmandet af sorg, men vi finder stor trøst i den store opbakning og støtte, som Camilla har modtaget gennem de seneste par måneder, og vi kan ikke takke jer nok for den, skriver familien på Facebook.

Far: Camilla var historie-formidler

Hun er af Wall Street Journal blevet kaldt både farlig, rebelsk og fremadstormende, og de betegnelser kan designerens far, Torben Skovgaard, godt genkende.

- Hun var ikke bange for at sige sin mening. Det var også årsagen til, at hendes første kollektion blev opdaget, siger faderen til Ekstra Bladet.

- Vi opdagede allerede hendes talent, da hun gik i skole. Og det var jo ikke bare hendes evne til at designe. Hun var også en fantastisk historie-formidler. Hun kunne lige så godt have blevet forfatter. Hun kunne omsætte fantasi til ord, som ikke ret mange kan, uddyber Torben Skovgaard over for avisen.

Venner startede indsamling til kræftbehandling

Kort efter Camilla Skovgaards diagnose valgte hendes gode veninde Stephanie Meyer at oprette en GoFundMe-indsamling, hvor indtægterne skulle gå til behandlingen af designerens livmoderhalskræft, der dengang var på stadie 4.

- I undrer jer måske over, hvorfor Camilla har brug for økonomisk støtte, så vi føler os nødsaget til at informere jer om, at hun investerede alle sine penge og familiens penge i hendes nye projekt. Hun har nu mistet alle sine investorer på grund af hendes sygdom, lød den dengang fra venner og familie.

Camilla Skovgaard bliver bisat fra Lyngby Kirke fredag den 28. december klokken 13. Alle, der ønsker at sige et sidste farvel, er ifølge familien velkomne til bisættelsen.