Samfund

Løkke: - Det der skulle være en ferierejse blev til et mareridt

Drabene på Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde Maren Ueland efterforskes nu som terror.

- Det, der skulle være en ferierejse, blev til et mareridt. To uskyldige blev dræbt på bestialsk vis. Vi reagerer alle med forfærdelse, afsky og dyb sorg.

Sådan lød det torsdag morgen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der havde kaldt til pressemøde fra Spejlsalen på Christiansborg.

Drab efterforskes som terror

Sagen om drabene på danske Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde Maren Ueland i Marokko efterforskes nu som terror.

Det kom frem onsdag aften, efter at anklagemyndigheden i Marokko er stødt på en video, der florerer på de sociale medier, som viser en kvinde blive dræbt. 

Både PET og Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til TV 2, at de har kendskab til videoen, og at de arbejder på at bekræfte dens ægthed.

Det bekræftede Lars Løkke Rasmussen på pressemødet.

- Der florerer en forfærdelig video på nettet, som angiveligt viser drabet på en af kvinderne, men den er ikke verificeret endnu. Det arbejdes der på hos PET og i Marokko, sagde statsministeren.

- Der er anholdt en person, som har forbindelse til en ekstremistisk gruppe. Derudover er flere andre mistænkte identificeret og eftersøges nu.

Se hele Lars Løkke Rasmussens tale her:

Dansk kvinde dræbt i Marokko - se Løkkes pressemøde om sagen her. Video: Anders Masannek

Sagen ryster Marokko

Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland blev mandag morgen fundet døde efter en vandretur i Atlas-bjergene. 

TV 2 har været i kontakt med Danmarks ambassadør til Marokko, Nikolaj Harris, der udtaler, at han er dybt påvirket af sagen og føler med de pårørende. 

- Sagen får stor opmærksomhed her i Marokko, og vi får mange tilkendegivelser af sorg fra marokkanere. Sagen ryster Marokko, siger han til TV 2. 

- Vi er dybt kede af det

Det samme kan man se på de sociale medier. I skrivende stund strømmer det stadig ind med kommentarer på Louisa Vesterager Jespersens allersidste Facebook-opslag, hvor hun skrev om sin rejse til Marokko.

De fleste ser ud til at være undskyldninger fra marokkanerne, der blandt andet skriver "vi undskylder dybt" og "terror har ingen religion".

Torsdag morgen har den norske statsminister, Erna Solberg, også kommenteret drabene.

- Det er et brutalt og meningsløst angreb på uskyldige, som vi møder med afsky og fordømmelse, skriver hun i en udtalelse fra statsministerens kontor.