Samfund

Julehjælpen er reddet selv om lokalformand tog af kassen

Julegaver. Henning Bagger / Scanpix
TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Den tidligere lokalformand har begået underslæb for 86.000 kroner.

Selv om en tidligere formand har taget 86.000 kroner af kassen, kommer der alligevel julehjælp til trængte familier i Viborg og Skive.

Det slår Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, fast.

- Der kommer julehjælp ud. Det er bare ikke fra lokalforeningen. I stedet hjælper vi fra hovedorganisationen, forklarer Klaus Nørlem.

Ikke penge nok i kassen

Skive Folkeblad skrev ellers om, at trængte familier i Viborg og Skive kommer til at kigge langt efter julehjælp fra Dansk Folkehjælp i år.

Der var angiveligt ikke penge nok tilbage kassen, efter den tidligere lokalformand har begået underslæb for 86.000 kroner, det skrev Skive Folkeblad.

Julehjælpen kommer alligevel

De manglende penge og sagens omfang har gjort, at Viborg/Skive-afdelingen ikke selv har ressourcerne til at donere julehjælp i år.

Men med hjælp fra hovedafdelingen er der alligevel julehjælp til de trængte familier. En glædelig nyhed både for lokalforeningen og familierne.

- Vi vidste ikke, at hjælpen ville komme alligevel. Men når Klaus (Generalsekretær i foreningen red.) siger at der kommer julehjælp, så gør der selvfølgelig det. Og det er en fantastisk nyhed, siger Anna-Marie Milbo.

Eksformand erkender underslæb

Den tidligere formand har ifølge Viborg-Folkeblad.dk erkendt underslæb for 86.000 kroner fra februar til december 2017 ved Retten i Viborg.

Underslæbet har han udført ved at overføre penge fra organisationens konto til sin egen samt ved at bruge firmakortet til private køb.

De manglende penge og alt bøvlet har gjort, at Viborg/Skive-afdelingen ikke har haft ressourcerne til at donere julehjælp i år.