Samfund

47.000 kan få gratis begravelse

Kirke: Efter nytår skal man ikke længere betale for at blive begravet, hvis man er folkekirkemedlem i Fredensborg Provsti.

Midt i sorgen over at miste et menneske, der stod en nær, kan det være dyrt at betale for kiste, bedemand og et gravsted.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter nytår kan medlemmer af folkekirken i Fredensborg og Hørsholm Kommuner få et gratis gravsted med op til to kistepladser eller et urnegravsted.

Dermed falder prisen for en begravelse med omkring 10.000 kroner, fordi økonomien i Fredensborg Provsti er så god.

- Vi har i mange år været flinke til at betale af på gælden og holde bygningerne i flot stand uden at sætte kirkeskatten op. De seneste år har vi håndteret flere uforudsete udgifter uden at låne, og vi har nu en så god økonomi, at vi er blevet enige om at lave denne gode løsning for folkekirkens medlemmer i provstiet, fortæller provst Hans-Henrik Nissen til Frederiksborg Amts Avis.

Efterladte skal stadig betale

Efter nytår kan de næsten 47.000 folkekirkemedlemmer vælge et gravsted med to kistepladser med en fredningsperiode på 20 år eller et urnegravsted for de næste 10 år.

Det har tidligere kostet op mod 10.000 kroner. De efterladte skal stadig betale for vedligeholdelse af gravstedet, hvis de ikke selv vil stå for at pynte op til jul og holde gravstedet pænt.

Udgifterne til bedemand skal de efterladte stadig betale, ligesom der også er ekstra betaling, hvis en begravelse skal ske uden for kirkegårdspersonalets normale arbejdstid.

Ordningen med gratis begravelser omfatter kirkerne i Asminderød, Grønholt, Humlebæk, Hørsholm, Karlebo, Kokkedal og Rungsted Sogne.