Kim Larsen gav grønt lys til ny Michael Falch-sang

På fredag kommer Michael Falchs nye sang 'Den der elsker Livet'. Indtægterne skal støtte børnefamilier, hvor en forælder har alkoholproblemer.

Inden Kim Larsen døde 30. september i år, nåede han at give sangerkollegaen Michael Falch grønt lys til en sang.

En sang, der var kommet til Michael Falch i en drøm.

- Ej, det er en virkelig, virkelig speciel historie. Jeg vågner en nat og har drømt, at Kim Larsen har skrevet en sang til mig for en tre års tid siden. Jeg tænkte, det var sgu' underligt. Jeg skynder mig op og får indsunget alt det, jeg kan huske af teksten og melodien - det hele var der, fortæller Michael Falch.

- Så lavede jeg demoen færdig næste dag, fyldte nogle ekstra ord på og sendte den til Larsen for at høre, "er det bare en af dine gamle sange, jeg har hugget". Og han meldte tilbage, "nej, det er sgu' ikke en af mine, gå du bare videre med den", siger sangeren.

Det gjorde Michael Falch - og på fredag udkommer sangen 'Den der elsker Livet' på iTunes.

Det er Michael Falch, der har indspillet sangen - med hjælp fra lejlighedsgruppen Vildfugle. Den består af nogle af de største navne i dansk rock og pop. Dorthe Gerlach, Lis Sørensen, Falchs egen datter Mathilde og Johan Olsen synger med på sangen, som er produceret af Chief 1.

Du kan høre hele sangen med Michael Falch & Vildfugle i videoen over denne artikel.

Nyt socialt initiativ

Samtidig med udgivelsen af sangen starter Michael Falch et nyt socialt Initiativ: 'De Vildeste Fugle', som skal sørge for støtte til børnefamilier, hvor en forælder har alkoholproblemer.

- Jeg tænkte, at en sang med den særlige baggrundshistorie også burde have et særligt formål. Det kunne være vidunderligt, hvis den drømte sang kunne bidrage til at etablere et vigtigt socialt initiativ, siger Michael Falch.

Han lod sig inspirere efter at have deltaget i Jacob Haugaards initiativ for væresteder 'Giv folk en ekstra chance' - og af Himmelblå-fonden, som blev startet af Kim Larsen og hans venner.

- Jeg vil ud fra mine personlige livserfaringer, både som barn og voksen, lade midlerne gå til at hjælpe især alkoholplagede børnefamilier, siger Michael Falch.

Det er også et familieprojekt for Michael Falch - ud over at datteren Mathilde synger med, er en anden datter Soffi og søsteren Dorthe blandt kernemedlemmerne i 'De Vildeste Fugle'.

Flere hjemløse medvirker på sangen \"You're not the only one\".

Lukas Graham støtter hjemløse

Også en anden dansk musikstjerne, Lukas Forchhammer, forsanger i Lukas Graham, har indspillet en velgørenhedssingle - en ny version af sangen "You're not the only one (Redemption Song)", til fordel for de hjemløse.

Han var mandag på gaden i København og synge den nye sang og skrive sin autograf på singler, der blev solgt sammen med de hjemløses blad "Hus Forbi".

Her spiller flere hjemløse med på sangen, blandt andet Caroline Olsen, der spiller violin. Hun er taknemmelig for støtten fra Lukas.

- Det er megafedt, at der er nogen, der kommer og hjælper. Hvis vi bare står og råber og skriger nede på Strøget er der jo ikke nogen, der lytter, siger Caroline Olsen.