Fik rygoperation aflyst på grund af mangel på sterile instrumenter: - Jeg blev slået helt ud

På grund af akut personalemangel på et sterilcenter er 250 planlagte operationer på det nye supersygehus i Aarhus aflyst.

Susanne Magnussen har smerter i ryggen og ser forpint ud, da TV 2 besøger hende.

Hun er en af de cirka 250 mennesker, der er blevet ramt af, at det nye supersygehus i Aarhus-bydelen Skejby har måttet aflyse flere hundrede planlagte operationer. Det sker på grund af akut personalemangel på det sterilcenter, Sterilcentralen, der skal sørge for sterile instrumenter til operationer. I øjeblikket mangler centret 16 medarbejdere.

- Jeg blev ringet op i fredags og fik at vide, at min operation på tirsdag var aflyst. Jeg blev slået fuldstændig ud, siger Susanne Magnussen.

Hun har to skruer i ryggen, som trykker på spidsen af nerverødder og giver hende store smerter.

- Hvorfor skal det blive ved med at være sådan?, spørger hun nærmest i afmagt.

Det er fire sterilcentre, der er blevet lagt sammen i det nye sterilcenter på sygehuset i Skejby, og det betyder, at der akut, på grund af opsigelser og langtidssygemeldinger, mangler 16 medarbejdere på Sterilcentralen. Det har ført til aflysning af de mange operationer.

Direktør: Beklageligt

- Det er beklageligt, men vi har ikke nogen anden udvej. Patientsikkerheden kommer først, siger Jørgen Schøler Kristensen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Han erkender, at ledelsen på sygehuset ikke har været dygtige nok i sammenlægningen af de fire sterilcentre.

- Det har vi ikke været dygtige nok til, ellers havde vi jo ikke stået her nu, siger han.

Det er den øverst politisk ansvarlige, regionrådsformand Anders Kühnau (S), der på baggrund af situationen i Sterilcentralen har beordret aflysning af de mange operationer.

- Det er nødvendigt, at vi fra den øverste politiske ledelse sætter mest muligt fokus på det her, og det er så det, vi gør nu, siger Anders Kühnau.

På Skejby Sygehus håber man, at man i den kommende uge nu får ryddet op i den kommende uge, hvor de planlagte operationer er blevet aflyst.

- Vores håb er, at så får vi ryddet op i de instrumenter, der står og venter på at komme igennem sterilcentralen, så vi kan komme igen i mere normalt niveau i den kommende uge, siger Jørgen Schøler Kristensen.