Presselogen

Medier beklager fejl i dækningen af Nedim Yasars død

Nyheden om den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasars død blev meldt ud af flere medier, selvom politiet ikke kunne bekræfte dødsfaldet.

Flere medier bragte tirsdag nyheden om tidligere bandeleder, forfatter og radiovært Nedim Yasars dødsfald, inden historien var officielt bekræftet af politiet. Og det var en fejl, erkender chefredaktører i søndagens 'Presselogen'.

Det var Nedim Yasars arbejdsgiver, Radio24syv, der tirsdag formiddag klokken 10 som de første bragte nyheden om, at han var død, efter han mandag aften blev skudt i København. Flere andre medier - blandt andre Politiken, Ekstra Bladet og TV 2 - valgte derefter også at bringe nyheden med Radio24syv som kilde.

Men små to timer senere meddelte Københavns Politi dog, at Nedim Yasar var i kritisk tilstand og ikke afgået ved døden, og det skabte både forvirring og kritik af mediernes dækning. En kritik, som chefredaktør på Radio24syv Jørgen Ramskov fuldt ud accepterede i 'Presselogen' på TV 2 NEWS:

- Det, der sker, er en fejl. Det er min fejl. Det er vores fejl. Vi har nogle oplysninger allerede om natten fra folk omkring Nedim Yasar, som meddeler, at han er død.

- Det officielle dødsfald bekræftes lidt før klokken 13, og det skulle vi selvfølgelig have forholdt os til. Vi har bare nogle oplysninger, der gør, at vi er meget, meget sikre i vores sag. Vi har et personalemøde, hvor vi får det bekræftet igen, og så vælger vi at gøre det, vi gør, klokken 10. Der er ikke andet at sige til det, end at det skal vi i den grad lære af.

Politiken var et af de medier, der med Radio24syv som kilde bragte nyheden om Nedim Yasars død, inden historien var  bekræftet af myndighederne. Og det ærgrer chefredaktør Christian Jensen:

- Vi får en melding fra Radio24syv, hvor Nedim Yasar jo er ansat, om at han er død. Og den oplysning citerer vi. Og det burde vi ikke have gjort. Vi burde have ventet og fået en officiel meddelelse om, hvorvidt han var død eller ej. Det er jo følsomt det her. I den grad følsomt. Vi ved jo ikke, om de pårørende er blevet orienteret, eller hvad der er årsag til, at den oplysning ikke er kommet ud på det her tidspunkt.

- Det har ikke været et kønt forløb, så det kan vi lære af. Det kan vi alle sammen, siger Christian Jensen.

Se hele debatten i 'Presselogen' på TV 2 PLAY.