Nedim Yasar begravet - her beder familie og venner en sidste bøn

Imens familie, venner og tidligere kolleger har sagt farvel til Nedim Yasar, leder Københavns Politi stadig efter gerningsmanden til drabet.

Den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar er lørdag eftermiddag blevet begravet på den københavnske vestegn.

Efter en ceremoni ved Alaadin-moskéen i Albertslund klokken 10.00 blev Nedim Yasar stedt til hvile på den muslimske gravplads i Brøndbyøster få kilometer fra moskéen. Ved begravelsen deltog familie fra nær og fjern, samt venner og tidligere kolleger til den dræbte.

- Der er en meget trist stemning. Nedim Yasar har været igennem en række religiøse ritualer, hvor han blev vasket, tildækket og afslutningsvis afsagt en begravelsesbøn, siger retsreporter Janni Pedersen, der har fulgt begravelsen.

Kort før klokken 10 ankom Nedim Yasar i rustvognen i en hvid kiste.

Janni Pedersen vurderer, at der var omtrent 500-600 fremmødte ved begravelsen, som alle fik udleveret et stykke papir med Nedim Yasars ansigt påtrykt, som de blev bedt om at bære på overtøjet.

Alle fremmødte ved begravelsen har fået udleveret et billede af Nedim Yasar.
Alle fremmødte ved begravelsen har fået udleveret et billede af Nedim Yasar. Foto: Screendump / TV 2

Kisten blev ført ud på parkeringspladsen, hvor den såkaldte janaza-bøn (begravelsesbøn, red.) blev bedt ud af en forstærker, der var hejst ud af vinduet fra første sal. Det lyder som en almindelig minaret-bøn, men er noget særligt, fortalte en af TV 2s udsendte reportere.

Nedims Yasars kæreste blev hjulpet frem til kisten af den tidligere radioværts far. Hun var ifølge TV 2s reportere på stedet dybt berørt.

Efter ceremonien blev kisten kørt de få kilometer til den muslimske gravplads i Brøndbyøster. Her samledes de hundredvis af fremmødte til en sidste bøn, mens Nedim Yasar blev sænket i graven.

Rustvognen ankommer til Den Muslimske Gravplads.
Rustvognen ankommer til Den Muslimske Gravplads. Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix
Nedim Yasars kiste bliver sænket i jorden.
Nedim Yasars kiste bliver sænket i jorden. Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix

Skudt ned i sin bil

Den tidligere bandeleder og radiovært blev mandag aften omkring klokken 19.30 skudt ned, kort efter han havde sat sig ind i sin bil efter at have deltaget i bogreceptionen for sin nye bog 'Rødder' hos Ungdommens Røde Kors i det københavnske Nordvestkvarter.

Politiet har endnu ikke fastslået et motiv for drabet, og det kan derfor ikke med sikkerhed siges, om det er nogen fra Nedim Yasars fortid i bandemiljøet, der har ønsket at tie den tidligere bandeleder.

Nedim Yasar har selv flere gange ytret, at han er blevet truet på livet, siden han som 25-årig valgte at forlade det hårdkogte miljø. Exitprogrammet isolerede ham, og Nedim Nasar "sov længe med kniven under puden", som han tidligere har fortalt i et interview med BUPL.

Siden han kom ud af miljøet, gik Nedim Yasar i gang med at uddanne sig til pædagog og gik med drømmen om at blive exit-koordinator, så han kunne hjælpe folk som ham selv ud af hård kriminalitet. Desuden brugte han sin indgående viden om bandemiljøet i radioprogrammet 'Politiradio' på Radio24syv.

Politi søger vidner

Gerningsmanden er stadig på fri fod. Så mens familie og venner steder Nedim Yasar til hvile, søger Københavns Politi stadig efter vidner, som måske har set noget umiddelbart inden, de dræbende skud blev affyret mandag klokken 19.30.

- Vi vil gerne i forbindelse med vidner, der har set noget i området umiddelbart inden drabet fra klokken cirka 19.15. Gerningsmanden kan jo have ventet på Nedim Yasar og holdt stedet under observation, lød det torsdag fra politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi til TV 2.

Politiet hører også gerne fra folk, der mener at have set noget efter skuddene blev affyret og frem til klokken 19.45 mandag aften. Selv de folk, som måtte mene, de ikke har set noget vigtigt, vil politiet gerne høre fra.

Nedim Yasar blev 31 år, og han efterlader sig en kæreste og søn.