Børn giver gaver videre til børn i pressede familier

Mikkel og Maja Axelsson fra Gentofte ved København giver det legetøj, de ikke bruger længere, til andre familier, hvor økonomien er presset.

- Den her bruger jeg ikke længere. Den vandt min storebror.

Maja Axelsson fra Gentofte viser den store orange bamse, som hun har fundet på sit værelse, frem.

På storebror Mikkels værelse finder han også noget legetøj, som han ikke bruger længere.

- Det her var sådan en rygsæk, siger Mikkel og tager en rygsæk frem, som har ligget under hans seng.

Nu giver de to legetøjet videre til børn, de ikke kender. De er en del af projektet Nissepakken.dk, hvor børn, der har rigeligt med legetøj, giver legetøj videre som en pakkekalender til "familier hvor de økonomiske forhold er udfordrede", som det hedder på Nissepakkens hjemmeside.

- Jeg bruger det jo ikke

Her kan alle gå ind og tilbyde at være sponsorer og lave kalenderpakker med det legetøj, deres egne børn ikke bruger, til andre børn, der ikke har så meget legetøj.

- Jeg synes, det er fint. Jeg bruger det jo ikke, så jeg synes, det er helt fint, at dem, der ikke har noget, skal have noget af det, siger Mikkel Axelsson.

Børnenes mor, Lene Axelsson, hørte om projektet gennem en venindes opslag på Instagram.

- Vores børn har mere end rigeligt, og værelserne bugner af legetøj, siger Lene Axelsson til TV 2.

Startede i 2015

Det var en anden mor, Maria Kongsted Olsen, der startede projektet i november 2015. Hun lagde et Facebook-opslag op, hvor hun efterlyste modtagere til en pakkekalender med gaver fundet blandt hendes egen datters legetøj.

- Jeg fik flere hundrede beskeder i min indbakke med hjerteskærende historier om, hvorfor de gerne ville modtage dem, siger Maria Kongsted Olsen.

Nu er familien Axelsson i Gentofte ved at pakke en pakkekalender med 24 gaver fundet blandt det legetøj, deres børn ikke bruger.

- Vi er i gang med dag nummer 12, der fandt vi lige fire figurer, siger Mikkel og Majas far, Lars Axelsson, mens han hjælper til med at pakke gaverne ind.