Samfund

Lars Mikkelsen på hemmeligt hotel i Europa: - Det føles enormt dejligt

Skuespilleren Lars Mikkelsen vandt en Emmy for bedste mandlige hovedrolle i New York.

Skuespilleren Lars Mikkelsen vandt natten til tirsdag en international Emmy for bedste mandlige skuespiller for sin præstation i DR's tv-serie ’Herrens Veje’.

Dagen derpå er Lars Mikkelsen en efterspurgt herre, så TV 2 måtte tage ud af landet for at møde ham på et hotel et hemmeligt sted i Europa.

Han er stadig glad og overrasket, men lægger ikke så meget i, at han er den første danske skuespiller til at modtage den eftertragtede statuette.

- Jeg tror mere, det er jer, der synes det. Jeg er bare glad for at have fået den. Det er enormt dejligt. Men kan man lave 100 meter i skuespil, det synes jeg ikke rigtigt. De andre nominerede var også vanvittigt gode, men det føles bare dejligt, når man har fået den, siger Lars Mikkelsen til TV 2s udsendte.

Stolt medspiller

Prisen får han for sin rolle som præsten Johannes Krogh i DR's dramaserie 'Herrens Veje'. I serien spiller han sammen med Ann Eleonora Jørgensen. Og hun er stolt.

- Han har så meget fortjent den. Han har vist et mod og en kreativitet i ’Herrens Veje’, som er helt unik, siger hun til TV 2.

Det er ikke første gang, Danmark tager en Emmy-pris. I 2016 vandt Susanne Bier for bedste instruktør. Og fire gange tidligere har en serie fra Danmarks Radio vundet en Emmy. Senest i 2009 med ’Livvagterne’.

Men det er altså første gang, at prisen som bedste skuespiller går til en dansker. Det får betydning for fremtiden, spår Berlingskes filmredaktør, Sarah-Iben Almbjerg:

- Der er ingen tvivl om, at vi igen er et navn, man lægger mærke til. Der er ingen tvivl om, at danske tv-serier er noget, der bliver brandet i udlandet, og det er noget, man holder øje med.

- Det er sjovere, når det er hemmeligt

Lars Mikkelsen har de seneste år gjort sig internationalt bemærket. Ikke mindst i serien ’House of Cards’, hvor han i flere sæsoner har spillet den russiske præsident.

Det betyder ikke, at den nu står på Hollywood og røde løbere for den 54-årige skuespiller.

- Jeg synes, at vi i Danmark laver nogle rigtig skønne ting, og har en væsentlighed med i det også. Netop sådan noget som det her viser jo også, at man kigger på os, siger Lars Mikkelsen.

Men så alligevel. For det er nemlig en international serie, der gør, at vi ikke må afsløre, hvor i Europa, vi møder skuespilleren.

- Det bliver sjovt at lave, det bliver stort. Jeg må ikke sige mere, men det er også sjovere, at det er hemmeligt, siger den danske Emmy-vinder med vanligt skævt smil.

Allerede i næste uge har Lars Mikkelsen mulighed for at vinde endnu en international pris. Denne gang i London, hvor han er nomineret til ’C21's International Drama Award’.