Navneforbud ophævet - Britta Nielsens døtre står frem på tv

Britta Nielsens tre børn er alle sigtet for hæleri i forbindelse med den omfattende svindelsag.

Den svindelmistænkte 64-årige Britta Nielsens døtre er ikke længere omfattet af et navneforbud. Det bekræfter Christian Bjerrehuus, der er forsvarsadvokat for den ene af kvinderne over for TV 2. 

- Det er ligeså meget i min klients egen interesse, at navneforbuddet nu er ophævet. Hun vil gerne give sin udgave af det, der er sket, siger advokaten om sin klient, Nadia Samina Hayat.

31-årige Nadia Samina Hayat står sammen med sin søster, 34-årige Karina Jamilla Hayat, nu for første gang frem i et længere interview. Det sker onsdag aften på Kanal 5.

Christian Bjerrehuus vil ikke komme nærmere ind på, hvordan Samina Hayat forklarer sig i forhold til at have modtaget pengebeløb fra sin mor. Men han fortæller, at hun nægter sig skyldig i sigtelsen mod hende. 

- Min klient nægter at have vidst noget om, hvor pengene kom fra. Det er derfor, at hun nu vælger at træde frem og fortælle sin version af sagen. Hun tager bladet fra munden og fortæller om sine egne oplevelser med sagen, siger Christian Bjerrehuus.

Har fået penge til heste og biler

Ifølge Kanal 5 forklarer Nadia Samina Hayat det i interviewet selv således:

- Lige meget hvor angstprovokerende det måtte være at stå frem med ansigt og navn, så er man nødt til at gøre det i forhold til den hetz, der er kørt, og alle gisningerne. Vi vil gerne have vores version ud.

Til mediet fortæller de to kvinder, at familiens levestandard ændrede sig, da faderen døde i 2005. 

Nadia Samina Hayat fortæller, at hun gennem årene har købt og solgt op mod 60 konkurrenceheste med penge, der kom fra Britta Nielsen. 

Hendes søster fortæller, at hun blandt andet har modtaget en halv million til at købe en bil.

- Jeg kan godt forstå, at man tænker, det virker helt ekstremt. Hvorfor er der ikke nogen klokker, der har ringet? Men for os har det været sådan gennem hele vores liv. Det har ikke været på en gang, at de her ting er blevet købt. Det er sket gradvist, siger Karina Jamilla Hayat.

Sigtet for groft hæleri

De to søstre sammen deres bror, Jimmy Hayat, alle sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed. De er under mistanke for at have modtaget pengebeløb fra deres mor, Britta Nielsen.

Jimmy Hayat blev anholdt i Johannesburg i Sydafrika 30. oktober. Han blev anholdt af de lokale myndigheder, da han forsøgte at rejse ud af landet. 

Hans mor, Britta Nielsen, blev også pågrebet i Sydafrika ugen efter. Hun blev anholdt i en lejlighed tidligt om morgenen.

I torsdags besluttede en dommer at sende både mor og søn hjem til Danmark, hvor de nu står foran retsforfølgelse.

Den 64-årige kvinde mistænkes for at have svindlet sig til mindst 111 millioner gennem sit arbejde i Socialstyrelsen.