Tobias Dybvad anmeldt for dyresex - nu svarer han igen

Komikeren blev i starten af november anmeldt for dyresex af Veganerpartiet.

Komikeren Tobias Dybvad, kendt fra programmet 'Dybvaaaaad!', svarer nu på, at Veganerpartiet 4. november anmeldte ham for dyresex.

Anmeldelsen kom, efter komikeren havde delt et klip i forbindelse med programmet på Facebook, hvortil han skrev:

- Det vil glæde dig at høre, at vi har lavet en lille bagom optagelse fra dengang, jeg fistede (stak en knytnæve op i rectum på, red.) den fineste lille ko i gågaden.

Klippet var ment som en parodi på TV 2-programmet 'Landmand søger kærlighed'. Men det var ikke alle, der opfattede det sådan.

Videoen medførte, at Tobias Holm fra Veganerpartiet anmeldte Tobias Dybvad til politiet. 

- Vi har valgt at anmelde Tobias Dybvad for det, vi mener er en overtrædelse af Dyreværnslovens paragraf 1 stk. 3A tilskrivning omkring dyresex, sagde Tobias Holm til TV 2.

Anmeldelse mod generel dyrelovgivning

Anmeldelsen medførte en del debat på Facebook. 

Nogle mente, at det var overdrevet, mens andre mente, at det ikke var i orden, at Tobias Dybvad brugte koen til at lave underholdning.

Mandag aften svarer Tobias Dybvad på anmeldelsen i et 'Dybvaaaaad!'-program. Hele svaret kan ses på TV 2 PLAY - i videoen over artiklen kan du se et uddrag af svaret.

- Koen rykkede sig ikke ud af flækken. Jeg har da aldrig fistet nogen, som var mere ligeglad, siger komikeren.

- Jeg tror simpelthen, at det er noget, den har prøvet før. Og umiddelbart tror jeg, at koen er ligeglad med, hvem armen sidder på, lyder det fra Tobias Dybvad.

Han henviser til 'Landmand søger kærlighed', hvor en landmand, der er inseminator, stikker armen op i en ko. Landmanden instruerer ligeledes de tre kvinder, som bor på hans gård, i, hvordan de kan stikke armen op i koen. 

- Vi ved jo godt alle sammen, at der er mange tusinde køer, som får en arm op i sig hver eneste dag. Men man skal ikke deale med det, fordi det ikke foregår foran ens ansigt, siger Tobias Dybvad i programmet og fortsætter:

- Nu skete det på Facebook, og det er da ikke rart at se på.

Tobias Holm fra Veganerpartiet forklarer, at anmeldelsen ikke går mod Tobias Dybvads person, men derimod det faktum, at det generelt er lovligt for landmænd at inseminere køer ved at stikke armen op i dem. 

- Lige meget hvem, der havde gjort det, havde det ikke ændret på vores reaktion. Kunne vi slå ned på, hvad der foregår i staldene, havde vi gjort det, understreger Tobias Holm. 

Godt med debat

Tobias Holm fortæller, at de ikke kan anmelde det, når indgrebet foretages med produktions- og avlsmæssige formål, fordi det ifølge loven er tilladt.

- Hvis jeg kunne gøre noget mod det, ville jeg gøre noget. I loven er der en åbning for, hvis indgrebet for eksempel foretages som underholdning. Og når muligheden for politianmeldelse opstår, politianmelder vi det, siger Tobias Holm.

I mandagens 'Dybvaaaaad!'-program svarer Tobias Dybvad som noget af det første på anmeldelsen. Komikerens svar afsluttes med følgende bemærkning:

- Jeg anerkender, at folk er provokerede af, at jeg ikke har noget formål med at gøre det (stikke armen op i koen, red.). Og jeg griner imens og laver jokes, siger komikeren.

- Men sagen er den, at jeg faktisk gerne vil sige undskyld. Sådan noget med dyr sætter følelserne i gang, lyder det. 

Tobias Holm fra Veganerpartiet siger, at han "måske ikke forstår sig på komik".

- Men hvis Tobias Dybvads hensigt har været at sætte fokus på, hvordan køerne bliver behandlet, ville jeg ønske, at han havde illustreret det på en anden måde. 

- Om ikke andet er der kommet en debat ud af det, og det er jo rigtig godt, afslutter Tobias Holm.