25-årig transkvinde støtter Trump: - Han er i virkeligheden ligeglad med transpolitik

Kan man være transkvinde og stemme på Trump? Sagtens, hvis man spørger den 25-årige transkønnede youtuber Blaire White.

Tirsdag skal amerikanerne stemme til midtvejsvalget. Blandt demokrater, filmstjerner og store palmeklædte boulevarder bor Blaire White. Modsat mange andre i storbyen Los Angeles stemmer hun republikansk.  

- Jeg stemte på Trump ved sidste valg, og det fortryder jeg ikke, siger Blaire White.

Meget på spil for præsident Trump, vurderer Jesper Steinmetz Video: Jesper Steinmetz & Celina Liv Danielsen

Blaire White blev ikke født som kvinde, men som mand. Hun er en af de 1,4 millioner mennesker i USA, der har skiftet køn, og som nu åbent lever som transkønnet.

Blaire White er youtuber. Foran 500.000 følgere fortæller hun dagligt om sine højreorienterede holdninger. Blandt andet fortæller hun sine følgere, at ”feminisme er cancer”.

- Jeg går langt mere op i andre ting

Det er måske ikke så oplagt, at Blaire White stemmer republikansk. Demokrater og republikanere har generelt set markant forskellige holdninger, når det kommer til accepten af transkønnede og deres rettigheder.

En omfattende amerikansk undersøgelse fra 2017 viste, at 80 procent af de adspurgte republikanere mente, at folks køn bør afgøres ud fra det biologiske køn, man er født med, hvorimod hele 64 procent af de adspurgte demokrater mente det modsatte – en persons køn kan sagtens være forskelligt fra det køn, de blev født med.

Blaire White ved godt, at hun hører til de meget få transkønnede, der stemmer republikansk.

- Ideen om, at jeg kun skal stemme ud fra, at jeg er transkønnet, formindsker den kendsgerning, at jeg også har holdninger til andre ting. Jeg går langt mere op i økonomi, udlændingepolitik og udenrigspolitik, fortæller Blaire White.

- Trump er i virkeligheden ligeglad

Præsident Trump gav sidste sommer sin mening til kende omkring transpersoner i militæret. Han skrev i en række tweets, at han ”efter at have konsulteret med sine generaler og militære eksperter” ikke længere ”ville acceptere eller tillade” transkønnede personer at gøre tjeneste i det amerikanske militær.

Det bekymrer dog ikke Blaire White.

- Det var bare et tweet, og jeg tror ikke på, at Trump får det til at ske, siger hun.

I 2016 ophævede Obama-administrationen et tidligere forbud, der havde forhindret transkønnede i at tjene i det amerikanske militær, og det er endnu ikke lykkedes Trump-administrationen at genindføre forbuddet.

- Jeg tror ikke, at Donald Trump er god eller dårlig for transkønnede, jeg tror på, at han i virkeligheden er ligeglad, siger Blaire White.