Politiet rydder lejr med udenlandske chauffører

Kurt Beier Transport afviser, at forholdene for de udenlandske chauffører skulle være kritisable.

Politiet har i dag ryddet den lejr i Padborg, hvor udenlandske chauffører har boet under primitive forhold i containere.

Den danske vognmand Kurt Beier Transport er anklaget for at udnytte billig udenlandsk arbejdskraft.

TV 2s reporter Palle Jensen har morgenen igennem fulgt situationen i Padborg. Seneste udvikling er, at politiet tirsdag morgen har flyttet 26 af de omkring 200 chauffører fra lejren til en gammel toldbygning tæt på lejren.

- Politiet har mellem klokken seks og klokken syv hentet 22 filippinere og fire srilankanere, som de nu er ved at afhøre. Lige nu er politiet ved at gennemgĂĄ lejren med den lokale brandchef. Det kunne tyde pĂĄ, at man er ved at undersøge, om sikkerheden i lejren er okay.

Flere lejre

Ifølge Dansk Transport og Logistik kan man finde chaufførlejre flere steder i Europa. De er dukket op, simultant med at tusindvis af personer fra tredjelande fĂĄr arbejde som chauffører i EU.

Alene sidste år kom over 100.000 personer i arbejde som chauffør i EU-landene. Størstedelen fik deres køretilladelse gennem firmaers datterselskaber i Polen.

EU-parlamentets Transport- og Beskæftigelsesudvalg forhandler i øjeblikket om ændringer af reglerne for transportkørsel i EU.

Vognmand afviser

Hos Kurt Beier Transport afviser direktør Karsten Beier, at forholdene skulle være kritisable. Han siger, at firmaet lever op til alle love og regler.

- De har et sted at sove, og vi giver dem kost og logi. Jeg har ikke nogen, der kommer til mig og siger, at de ikke vil være her. Alle kan tage hjem, som de vil, hvis de ikke vil arbejde for os, har direktøren sagt til Fagbladet 3F.

Chaufførerne er ansat i et polsk datterselskab til Kurt Beier Transport, som ejer den plads, hvor lejren har ligget.

Kummerlige forhold

Ifølge 3F har der været op mod 200 chauffører i lejren, og fagforeningen mener, at forholdene har været kritisable.

Det fortæller Jørgen Christensen, der er brancheformand for transport i 3F Aabenraa.

- De har boet under kummerlige forhold. Det er en trailer med en presenning op over, og sĂĄ har de en skummadras liggende i bunden af traileren.

- Det er forfærdeligt i det her kolde vejr, vi har haft på det seneste. Det er ikke forhold, jeg ville byde min værste fjende, siger Jørgen Christensen.