Samfund

Hospital ramt af strømafbrydelse – folk blev fanget i elevatorer

Strømafbrydelsen varede i omkring en time og ti minutter.

En større strømafbrydelse ramte fredag klokken 09.00 dele af hovedstadsområdet og dermed også Hvidovre Hospital.

Det betød, at der blev stoppet for indlæggelse af akutte patienter. De blev i stedet sendt til de øvrige hospitaler i regionen.

Strømmen kom tilbage omkring klokken 10.10, hvorefter alle systemer blev genstartet.

Sad fast i elevatorer

Under strømafbrydelsen mødte brandvæsenet rutinemæssigt op på grund af en alarm, men det skyldtes ikke, at der havde været brand på hospitalet, lyder det i en pressemeddelelse.

Problemet med strømmen betød også, at flere personer blev fanget i sygehusets elevatorer. De blev dog hjulpet ud af portører og de brandfolk, der var rykket ud.

Der er intet der tyder på, at strømproblemerne har haft alvorlig betydning for de indlagte på sygehuset.

- Der er ikke umiddelbart nogen meldinger om, at der har været nogen graverende hændelser for patienterne, siger Kurt Stig Jensen, der er vicedirektør på Hvidovre Hospital.

Operationer udskudt

Ifølge vicedirektøren var der nogle operationer i gang, som blev afsluttet ved hjælp af strøm fra et nødberedskab. Herefter blev der ikke igangsat nye operationer, før strømmen var tilbage.

- Så der har været nogle patienter, der har været gjort klar til en operation, som har fået den udskudt, siger Kurt Stig Jensen.

Hospitalsledelsen er nu ved at skabe et overblik over, om strømproblemerne har haft konsekvenserne for andre dele af såsom laboratorier, scannings- og køleudsyr.

Der var nemlig dele af nødberedskabet, der ikke virkede som det skulle.

- Vi har flere typer strømforsyning: Vi har en batteri-backup til det hyperakutte, og den virkede. Derudover har vi en nødstrømsgenerator, som kører på diesel, og den virkede også, men den koblede ikke på nettet. Så vi havde nogle steder et uventet større strømudfald. Altså større end vi forventede.

- Personalet tacklede dog udfordringerne godt og overtog overvågningen de steder, hvor overvågningsudstyret fejlede, lyder det fra Kurt Stig Jensen.