Millionsvindel i Socialstyrelsen

Politiet beslaglægger endnu en bolig i sag om svindel for 111 millioner kroner

Kvinden er sammen med endnu en kvinde sigtet for groft hæleri i sagen.

I sagen om svindel for 111 millioner kroner i Socialstyrelsen har politiet beslaglagt endnu en bolig i Hvidovre 17. oktober.

Det viser dokumenter, TV 2 er i besiddelse af. SØIK, som også er kendt som Bagmandspolitiet, bekræfter oplysningerne over for TV 2.

Det er en af de sigtede kvinder i sagen, som er beskyttet af navneforbud, der har fået beslaglagt sin andelslejlighed i Hvidovre, hvor Anna Britta Troelsgaard Nielsen også har fået beslaglagt en bolig.

Kvinden er sammen med endnu en kvinde sigtet for groft hæleri i sagen, hvor Anna Britta Troelsgaard Nielsen er sigtet for at svindle sig til 111 millioner kroner via sit job i Socialstyrelsen. 

Udover de tre kvinder er en mand, der også er beskyttet af navneforbud, sigtet i sagen. Alle tre er sigtet for at have fået del i de 111 millioner kroner.

Flere ejendomme er beslaglagt

Politiet har i forvejen beslaglagt Anna Britta Troelsgaard Nielsens hjem i Hvidovre og en ødegård i Sverige. Derudover er der både beslaglagt penge fra hendes konto samt pensionsopsparing.

Desuden har vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein oplyst, at Bagmandspolitiet har beslaglagt biler i sagen. Han vil dog ikke ind på, hvor mange det drejer sig om.

Ekstra Bladet har været i kontakt med den sigtede kvindes advokat, der ikke har nogen kommentarer til beslaglæggelsen.

Anna Britta Troelsggard Nielsen er sigtet for underslæb i Socialstyrelsens tilskudsadministration i en periode på 16 år fra 2002 til 2018, hvor der er foregået over 274 udbetalinger fra satspuljemidler til hendes private konti. I alt er der blevet svindlet for 111 millioner kroner.

Havde ejendomme flere steder

Hun havde både ejendom i Sverige, Sydafrika og Danmark, da hun blev sigtet for den massive svindel. 

Anna Britta Troelsgaard Nielsen blev politianmeldt 25. september og bortvist fra Socialstyrelsen dagen efter. Men på dette tidspunkt havde hun allerede været fraværende fra arbejdspladsen i en periode på cirka tre uger "af legitime årsager", har styrelsen oplyst til Ekstra Bladet. På et tidspunkt i denne periode har hun tilsyneladende valgt at gå under jorden. 

Søndag kunne TV 2 og DR fortælle, at hun er blevet set af flere af hinanden uafhængige vidner i Sydafrika for nylig. SØIK ønsker ikke at kommentere TV 2s oplysninger eller oplyse, hvor politiet leder efter den efterlyste kvinde.