Husejer idømt tvangsbøder - udvidede haven med 95 kvadratmeter

16x9
En husejer i Kolding risikerer dagbøder for at have inddraget fællesareal til sin have. På billedet ses husejerens bøgehæk, der slår et sving ind på det offentlige fællesareal. Foto: Søren Gylling / JydskeVestkysten

Parret valgte at udvide deres have, da grundejerforeningen ryddede en del af et fælles areal. Men det var i strid med loven.

I otte år har en husejer på Friggasvej i Kolding og Kolding Kommune ligget i strid om en ulovlig have.

Men nu har Vestre Landsret afgjort striden og givet kommunen ret:

Det ekstra stykke have, som parret i huset har taget fra det offentlige areal, skal gøres fri af bøgehækkens greb og atter være offentligt tilgængeligt. 

Det skriver JydskeVestkysten.

Brød loven med større have 

Sagen startede i 2010, da et grønt areal bag vejens huse blev ryddet for gammel beplantning af grundejerforeningen i parcelhuskvartet i Kolding.

Den chance greb parret i huset på Friggasvej til at plante en bøgehæk et stykke ud for deres grund og dermed gøre deres have 95 kvadratmeter større.

Det ekstra stykke have har de blandt andet bygget fire bede i.

Det fik i 2013 grundejerforeningen til at klage til kommunen, og samme år afgjorde kommunen, at arealet skulle ryddes og gøres offentligt tilgængeligt igen i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser. 

Også en strid om det sorte tag

Siden da er sagen kørt op gennem systemet.

Men med landsrettens dom kan parret på Friggasvej se frem til en voksende økonomisk straf, hvis de fortsat afviser at efterleve kommunens krav.

Begge er blevet idømt en bøde på 5000 kroner. Derudover skal de betale ugentlige bøder på tilsammen 1000 kroner, hvis de ikke senest 1. november har fjernet den ulovlige del af haven.

- Forholdet betragtes som en fortsat forbrydelse, står der i dommen fra landsretten ifølge jv.dk.

Haven er ikke den eneste kamp, som parret på Friggasvej har med Kolding Kommune.

De to parter har også strid om et blankt tegltag kørende.