Presselogen

Chefredaktør: Jeg ville aldrig lade min politiske redaktør skrive en bog om Pernille Vermund

B.T.'s politiske redaktør har skrevet en bog om Nye Borgerliges partiformand, Pernille Vermund. Det undrer flere chefredaktører.

Kan en politisk redaktør med den ene hånd skrive en ukritisk bog om en partiformand og med den anden bedrive kritisk journalistik op til et valg?

Det mener B.T.'s chefredaktør Michael Dyrby ikke er noget problem. Hans politiske redaktør, Andreas Karker, er netop udkommet med en bog om Nye Borgerliges partiformand, Pernille Vermund.

Men Jan Schouby, chefredaktør for Århus Stiftstidende, ser til gengæld helt anderledes på den sag. Han mener, det er dybt problematisk.

- Det ville min politiske redaktør aldrig, aldrig få lov til. Jeg er sikker på, at Karker er så dygtig en journalist, at han sagtens kan skelne, og det ville min politiske redaktør også sagtens kunne. Men jeg synes, det er vanvittigt at sætte sig selv i en situation, hvor nogen ville kunne sidde og tænke, at B.T. laver lidt for positive artikler om Pernille Vermund, for den politiske redaktør har jo lige siddet og flettet fingre med hende, siger Jan Schouby i TV 2 NEWS' magasin Presselogen

Vigtigt med politisk-journalistisk viden

Michael Dyrby, chefredaktør på B.T., mener til gengæld, at der er en styrke i, at det netop er en person med politisk-journalistisk viden, der har skrevet bogen.

- Jeg er sikker på, at Andreas Karker kan adskille tingene. Jeg synes, nogle af de bedste indsigter, der er leveret i dansk politik, er leveret af journalister og politiske redaktører, der har skrevet bøger, siger Michael Dyrby og fortsætter: 

- Det er klart, at det er ikke en kritisk bog om Pernille Vermund, men journalistik er jo mange ting. Bogen er en portrætbog, og den giver en ny indsigt i afgørende politiker, og det må da være interessant for mange. 

Jakob Nielsen, chefredaktør for Altinget, har selv skrevet en bog om Helle Thorning-Schmidt, før hun blev socialdemokratisk statsminister, men han mener, at der er afgørende forskel på hans bog, der er bygget på kilder omkring Helle Thorning-Schmidt, og bogen om Pernille Vermund, som Andreas Karker har skrevet sammen med Pernille Vermund, og som Jakob Nielsen vurderer som ukritisk. 

- Det er jo klart, hvorfor Pernille Vermund gerne vil have, at Andreas Karker skriver den her bog. Hun køber ind på hans politiske troværdighed. Det kan hun ikke købe for penge, og det må være svært for ham, at blande rollerne, hvor han først sidder helt tæt på hende og så bagefter være kritisk, siger Jakob Nielsen.

Se eller gense Presselogen på TV 2 Play.

Afstemning

Synes du, det er problematisk for en politisk journalist at skrive en portrætbog om en partiformand?