Blogger kæder islam og pædofili sammen: - Det er groft fornærmende

En blogger har bragt et blogindlæg på Jyllands-Postens hjemmeside, hvor hun sammenkæder islam med overgreb på børn.

Jyllands-Posten har bragt et blogindlæg med overskriften "Selv babysex er mainstream islam".

Det er et udtryk for bloggerens egen holdning, men flere medier er uenige om, hvorvidt det er en god idé at bringe sådan et blogindlæg. 

I indlægget skriver bloggeren Jaleh Tavakoli: 

- Når babysex er tilladt i mainstream islam, når en kvindes samtykke aldrig er nødvendig, og når det at blive voldtaget er en forbrydelse, har det betydning for muslimske mænds syn på kvinder.

Den holdning er ifølge TV 2s nyhedschef Jacob Kwon så generaliserende, at han mener, at Jyllands-Posten skulle have undlagt at bringe blogindlægget. 

- Jeg synes, det her indlæg er groft generaliserende. Jeg synes, det er groft fornærmende over for islam. Vi taler om en religion, der omfatter to milliarder mennesker. Der, synes jeg, at vi som udgivere har et ansvar for, at det, der udkommer på vores platforme, lever op til nogle standarder. Det synes jeg ikke, det her indlæg gør, siger han i programmet Presselogen på TV 2 NEWS og fortsætter: 

- Jeg er med på, at vi er i et holdningsunivers, men jeg synes, at man som udgiver skal have et minimum af sandhed i de indlæg, man lægger platform til. Det, hun skriver her, er jo forkert. Det er ikke mainstream.

Men Jyllands-Postens opinionsredaktør, Palle Weis, mener, at det er væsentligt, at skribenten får lov til at udtrykke sine holdninger, så længe hun argumenterer for dem. 

- Med udgangspunkt i forskellige skrifter argumenterer hun for, at det her syn på børn er gængs i islam. Det synes vi, at hun skal have lov til at publicere, i og med at hun er en af vores bloggere. Det ligger i bloggens natur, at det er bloggerens holdning. Vi er i sidste ende ansvarlige, men så længe hun i teksten argumenterer for sin holdning, mener vi, det er i orden. Vi deler ikke hendes holdning, men hun skal have lov til at bidrage til debatten, siger Palle Weis i Presselogen. 

Kunne godt være med i Radio24syv

I Radio24syv optræder jævnligt personer med markante holdninger, men for Radio24syvs chefredaktør er det væsentligt, at de holdninger bliver udfordret. 

- Hun (Jaleh Tavakoli, red.) kunne godt have været med i et debatprogram hos os. Men hvis hun havde været med i netop et debatprogram, så havde studieværten eller andre i debatten sagt, at det er en voldsom generalisering eller en læsning af koranen, som mange mennesker ikke deler, siger Jørgen Ramskov, chefredaktør for Radio24syv. 

Dansk-iraneren Jaleh Tavakoli er kendt for sin islamkritik. Hun har tidligere været medlem af Enhedslisten i Københavns Borgerrepræsentation, men brød med partiet på grund af uoverensstemmelser omkring synet på islam. 

Se eller gense Presselogen på TV 2 Play

Afstemning

Skal medierne bringe blogindlæg som Jaleh Tavakolis, hvor islam og pædofili kædes sammen?