Samfund

Hjalmer Larsen om sin far: - Større kærlighed fandtes ikke

Kim Larsens succesrige musikersøn har skrevet mindeord på Instagram efter sin fars død.

Både storebror Sylvester og storesøster Alice Eva har været der. Det samme har mor og hustru Liselotte. Men nu melder Kim Larsens succesfulde musikersøn Hjalmer Larsen sig med kærlige mindeord til den far, der sov stille ind søndag den 30. september.

I et opslag på Instagram fortæller Hjalmer både om kærlighed og kunstnerisk indflydelse fra sin berømte far.

- Kære far. Du sagde tit, at du havde haft noget så usædvanligt som en lykkelig barndom. Det kor tilslutter jeg mig i dén grad. Og tilføjer så også teenage- og voksenliv. Heldigvis sagde jeg det tit til dig selv, men det tåler uendelige gentagelser, skriver Hjalmer Larsen og fremhæver, hvordan lune Larsen også var en kærlig farmand.

- Større kærlighed fandtes ikke, end den du øsede ud over mig og Lui dagligt og hele tiden. Tak for det og tak fordi “kurven” hos dig og mor var tom, for bedre sted at lande fandtes heller ikke, skriver den 23-årige sanger og sangskriver, der selv er ved at skabe sig en karriere efter debuten med "Hjem til en anden" i begyndelsen af 2017.

Smedet sammen i tæt samspil

Æblet faldt ikke langt fra stammen, når det gjaldt Kim Larsen og Hjalmer. På sidstnævntes Instagram opslag kan man se far og søn smedet sammen i tæt samspil hjemme i stuen, hvor der var indspilningsfaciliteteter.

Ifølge Hjalmer Larsen blev samarbejdet tættere i de sidste ni måneder, hvor Kim Larsens prostatakræft skulle komme til at udvikle sig. 

- Vi var en tæt lille familie, men de sidste ni måneder røg det alligevel op på et helt andet niveau. Det her billede er fra maj i år. De mange mange timer vi tilbragte ved dit spillebord i stuen, og hvor vi drev resten af familien til vanvid med vores ubehjælpsomme håndtering af diverse instrumenter og skrig og skrål, fylder mig med stor glæde og længsel, skriver Hjalmer, der sender en hilsen til sin far i den ånd, familien talte sammen på i det daglige.

- Hver gang en af os i huset skulle gå, råbte de tre andre "Se dig for og vi ses!" op til flere gange. Så fra mig til dig: Se dig for lille far, og vi ses, lyder det.

Selv om Hjalmer Larsen og farmand fandt hinanden musikalsk i de sidste mange måneder, gik den unge sanger stille med dørene til at begynde med i sin musikalske løbebane.

Kim Larsen vidste faktisk slet ikke, at hans næstyngste søn var kommet så langt med sin musik, at han havde fået den udgivet og pludselig kunne høres i radioen. 

- Lige pludselig blev min single spillet i radioen, og så råbte min far efter min mor:

- Liselotte, er det ikke Hjalmer?

- Det var det. Og han vidste det ikke før det, har Hjalmer Larsen tidligere fortalt i 'Go' aften Danmark' på TV 2.

Kim Larsen hørte første gang sønnens sang i radioen. Video: Nina Brorson

Var sammen med far på plakaten

I august måned oplevede Hjalmer Larsen at optræde på Smukfest i Skanderborg, hvor også hans far var på plakaten. Den unge Larsen er også det musikalske ledetråd i TV 2's jubilæumsvideo.

Hjalmer Larsen, der er opkaldt efter drengen Hjalmer i H.C. Andersens eventyr 'Ole Lukøje, er ældste barn fra forholdet mellem Kim Larsen og moderen Liselotte Kløvborg, hvor også den tre år yngre lillebror Lui var med i "kurven".

Kim Larsen var far til i alt seks børn med tre forskellige kvinder. Fra første ægteskab havde popsangeren Pelle og siden kom Sylvester, Alice Eva og Molly til fra ægteskabet med Hanne Quist, inden han i 1994 rykkede til Odense.