Samfund

Ekstra togvogne og afspærrede veje inden mindekoncert for Kim Larsen

Mindekoncert på Rådhuspladsen i København tvinger DSB til at indsætte ekstra vogne på grund af en voldsom menneskemængde.

Stemningen var nok vemodig, men der var også masser af varme, kærlighed og fællessang i luften, da danskere fredag tog afsked med Kim Larsen landet over.

Ikke mindst i København var fremmødet så massivt, at politiet til sidst måtte fraråde de tilstrømmende menneskemængder at mænge sig ind på henholdsvis Nytorv og Gammeltorv, hvor mindeoptoget fra Christianshavn sluttede en færd, der undervejs gik over Langebro.

Søndag er der meget mere honnør for Kim Larsen, når Rådhuspladsen i København danner rammen om en mindekoncert med DR som arrangør fra klokken 19.30.

Den folkeombejlede musiker vil blive spillet og mindet af så forskelligartede navne som Magtens Korridorer, Rasmus Nøhr og DR Pigekoret. Desuden er The Minds of 99, Love Shop og Caroline Henderson på programmet, og der er i det hele taget lagt op til en koncert, hvor publikum vil blive inddraget for at kunne mødes i en fælles hyldest til Kim Larsen en uge efter den 72-årige død i søndags.

Flyttet på grund af massiv interesse

Oprindeligt var planen at afholde mindekoncerten ’Som et strejf af en dråbe – Danmark synger farvel til Kim Larsen’ i DR Byen, men på grund af den uudslukkelige interesse, har arrangørerne altså valgt at henlægge begivenheden til Rådhuspladsen.

Selv om man skulle være bosiddende et godt stykke vest for Valby Bakke, er der ingen grund til at fortvivle. Det vil også være muligt at følge koncerten i Odense, Aalborg og Aarhus, hvor der opsættes storskærme, så flest muligt får mulighed for at sige Kim Melius Flyvholm Larsen ret farvel.

Belært af erfaringerne fra København fredag, hvor der ifølge Københavns Politi havde samlet sig 30.000 mennesker i mindeoptoget, har DSB valgt at indsætte ekstra vogne på både S-tog og regionale linjer.

DSB opfordrer alligevel de mange tusinde koncertgængere til at væbne sig med tålmodighed, hvis man vælger at tage toget, fordi der må regnes med ekstra rejsetid på grund af planlagt sporarbejde.

Kombinationen af sporarbejde og mange passagerer vil give øget rejsetid i forbindelse med Kim Larsen-mindekoncert.

- Der forventes rigtig mange mennesker. Det kan blive særdeles travlt - både i forbindelse med udrejsen, men især når formentlig mange tusinde mennesker skal rejse væk fra Rådhuspladsen igen, siger informationschef for DSB Tony Bispeskov. Man kan finde mere oplysning om trafikale forhold på DSB's hjemmeside.

Trafikken i indre København vil også blive mærket af det folkelige farvel til Kim Larsen.

Dele af H.C. Andersens Boulevard ved Rådhuspladsen samt dele af Vesterbrogade vil være spærret fra klokken 22 lørdag aften til klokken 06 mandag morgen.