Samfund

Kim Larsens kone takker danskerne: - Kim selv ville have råbt 'stoooop nu'

Liselotte Kløvborg sætter for første gang ord på tabet af sin mand, siden Danmarks nationalskjald gik bort søndag formiddag.

Kvinden i Kim Larsens liv siden 1994 udtaler sig nu i forbindelse med sin mands død.

- Jeg og alle Kims seks børn vil herigennem gerne takke dybt for den kæmpe kærlighed, der fra alle steder i landet er strømmet mod min elskede mand og børnenes elskede far, lyder det i en meddelelse fra Liselotte Kløvborg på Facebook, der er udsendt af Jørn Jeppesen, Kim Larsens manager.

Liselotte Kløvborg og Kim Larsen blev gift i 2001, og hun var hans tredje kone efter Mariann Herløv Larsen og Hanne Qvist Larsen.

Sammen havde de børnene Hjalmar og Lui.

- Intet kan hjælpe med at hele den altoverskyggende store sorg, der har ramt os, men alle de smukke ord og hilsner, alle de smukke blomster, arrangementerne til ære for Kim rundt i landet og ikke mindst den dybe respekt og den smukke stilhed, der er blevet udvist os foran Kims og mit og drengenes hjem, har varmet os alle og har været meget, meget smukt at opleve.

- Også selvom Kim selv ville have råbt “STOOOOP NU” for længst og så tilføjet: “Man giver ikke en mand blomster”, skriver Liselotte Kløvborg.

Tidligere har sønnen Sylvester Larsen og Kim Larsens ældste datter, Alice Eva Larsen, udtrykt deres sorg over farens død på det sociale medie.

Det er dog første gang, Kim Larsens kone giver ord til offentligheden.

Syg af kræft

Kim Larsen døde søndag formiddag, hvor han i den sidste stund var omgivet af sin kone og seks børn.

Den folkekære sanger blev 72 år og sov stille ind efter længere tids sygdom. 3. januar i år blev det kendt for offentligheden, at Kim Larsen var ramt af prostatakræft.

Dengang blev Kim Larsen & Kjukken tvunget til at aflyse planlagte koncerter i Danmark i januar, februar og marts.

De var dog tilbage på scenen i løbet af sommeren, hvor det blandt andet blev til koncerter i Tivoli og på Smukfest i Skanderborg.

Kim Larsen - Blå Bog

Kim Melius Flyvholm Larsen blev født i København, hvor han voksede op.

I 1968 blev han folkeskolelærer, men året efter dannede han sammen med Franz Beckerlee, Wili Jønsson og Bjørn Uglebjerg gruppen Gasolin'.

I 1973 udgav Kim Larsen sin første soloplade ved navn 'Værsgo', som er blevet ikonisk i dansk musikhistorie.

Han var desuden medforfatter til filmen 'Midt om natten' fra 1984, som han selv havde en hovedrolle i. Han skrev og spillede også det meste af musikken.

Sangene fra filmen er blandt de bedste sælgende danske album nogensinde.

I slutningen af juli i år måtte Kim Larsen & Kjukken dog aflyse deres koncerter i Norge på grund af Larsens kræftforløb henover vinteren, der betød, at han ikke havde kræfter til de mange spilledage.

- Vi undskylder mange gange over for vores trofaste norske publikum og arrangører, lød det fra gruppen på deres Facebook-side.

Spillede frem til det sidste

25. august i år sluttede Kim Larsen & Kjukken deres sommerturné i Holbæk og havde planer om at samles igen i efteråret og vinteren, hvor de ville arbejde i øvelokalet med Larsens nye sange.

Kim Larsen er en af Danmarks bedst kendte og mest succesfulde musikere nogensinde.

Alene som solist har han solgt over tre millioner plader, og tæller man tiden i Gasolin med, står han bag over fem millioner salg.

Kim Larsen sov stille ind efter længere tids sygdom. Video: Rikke Museth Janniche