30 ansigter, du husker fra TV 2 - her er de i dag

I denne uge fejrer TV 2 sin 30-ÄrsfÞdselsdag. Vi har haft fat i 30 personligheder, som har gjort kanalen til noget sÊrligt gennem de tre Ärtier.

Mandag den 1. oktober 2018 er det prÊcis 30 Är siden, at TV 2 gik i luften, og danskerne for fÞrste gang fik et alternativ til det statsejede Danmarks Radio.

I den anledning har vi vĂŠret i kontakt med en lang rĂŠkke populĂŠre TV 2-ansigter, Ă©n for hvert Ă„r, som har indprentet sig sĂŠrligt i bevidstheden hos seerne. Enten i professionel sammenhĂŠng eller som "almindelige" danskere, som har fĂ„et deres liv defineret af deres medvirken i tv-programmer.

De 30 udvalgte personligheder har - for de flestes vedkommende - ikke vĂŠret pĂ„ skĂŠrmen i en Ă„rrĂŠkke. Men her fortĂŠller de om, hvad der er sket, siden de optrĂ„dte pĂ„ TV 2. 

30 ansigter, du husker fra TV 2 - her er de i dag

Tjek her, om du kan huske, hvad de hver isÊr blev kendte for pÄ kanalen - og fÄ svaret pÄ, hvad de laver i dag.

1988

1988

Samuel Rachlin, fÞrste ansigt pÄ TV 2, nyhedsvÊrt og korrespondent fra 1988-1994 og igen fra 1998-2007.

Hvor er du i dit liv lige nu?
Jeg bor stadig i Washington, hvor jeg rejste til, da jeg blev korrespondent. Her har vi boet i snart 30 Ă„r, men ogsĂ„ med en base i Danmark. I de seneste ti Ă„r har jeg skrevet bĂžger og indimellem lavet journalistik. Blandt andet en klumme til Berlingske, og sĂ„ optrĂŠder jeg pĂ„ TV 2 engang imellem, hvis der foregĂ„r noget i Rusland. Det stĂžrste, der er sket privat , er, at jeg har fĂ„et to bĂžrnebĂžrn.

Hvad husker du fra TV 2s opstart?
Der var elektricitet i luften. Det var jo mediehistorisk, at vi skulle bryde med DRs monopol og med den faste form, danskerne havde vĂŠret vant til i alle Ă„rene med TV Avisen. Vi indfĂžrte en friskere og mere uformel journalistik, hvor vi kom tĂŠt pĂ„ seerne. En af de store forskelle var, at vi fra begyndelsen brugte telepromptere. Det betĂžd meget, fordi vi kiggede seerne i Ăžjnene lige fra de fĂžrste ord.

Hvordan var det at vÊre det fÞrste ansigt pÄ TV 2?
Jeg husker, at hele holdet var samlet ude i midtergangen, og stemningen var mÊttet med nerver. Men jeg synes selv, jeg tog det i stiv arm. Der var selvfÞlgelig adrenalin, og det skal der da ogsÄ vÊre. Jeg tog min sÊdvanlige lÞbetur om morgenen, og det var fint til at dulme nerverne. Det havde jeg gjort i mange Är pÄ det tidspunkt.

Bliver du stadig genkendt?
Det er jo tv-mediet pÄ godt og ondt. Ens billede prenter sig ind i folk, og det bliver altsÄ hÊngende i forblÞffende mange Är. For det meste er folk venlige, rare og sjove. De husker mig bÄde for det, jeg lavede fra Washington og fra min rolle som vÊrt i studiet.

Foto: TV 2

1989

1989

Bengt Burg, vért for ’Lykkehjulet’ fra 1989-2000.

Hvad laver du i dag?
Jeg er ambassadÞr for kosttilskudsfirmaet Wellvita, og sÄ har min kone og jeg vilmedhonning.dk, som importerer trÞfler til restauranter og har grossistsalg af honning.

Derudover bruger jeg min stemme til mange ting. Jeg laver en del lydindtaling blandt andet for museer. Hvis du gÄr ind pÄ et museum og fÄr nogle hÞrebÞffer pÄ, som du kan gÄ rundt med, sÄ er jeg mÄske i rÞret der. For nylig har jeg ogsÄ indtalt en app til landbrugsmedhjÊlpere, sÄ de kan tage telefonen med i stalden, og sÄ fortÊller jeg dem, hvad de skal gÞre. Det var ret sjovt at lave.

Hvad husker du fra tiden med ’Lykkehjulet’?
NĂ„r man har vĂŠret pĂ„ en arbejdsplads hver dag i 12 Ă„r, sĂ„ er spĂžrgsmĂ„let meget stort at svare pĂ„. Men noget af det, jeg indimellem tĂŠnker pĂ„, er, at det dengang virkelig var ”tv til tiden”. SĂ„ nĂ„r ’Lykkehjulet’ blev sendt kl. 18.30, skulle der ikke laves om pĂ„ det. Stort set halvdelen af Danmarks befolkning havde indstillet sig pĂ„, at de skulle se ’Lykkehjulet’ der. SĂ„ vĂ© det familiemedlem, som ringede op og forstyrrede i lĂžbet af den halve time!

Er der en bestemt episode, der har gjort indtryk?
Jeg kan huske, at vi lavede en fejl, hvor vi alle sammen rĂžg pĂ„ rĂžven! Det var, da navnet Povl Dissing skulle gĂŠttes, og det blev ogsĂ„ gĂŠttet. Problemet var bare, at Povl staves med ”v” og ikke med ”u”. SĂ„ der fik vi virkelig problemer. Det var fĂžrst, da programmet blev udsendt, at det blev opdaget – blandt andre af Povl Dissing selv. Der blev selvfĂžlgelig kompenseret, og folk fik deres prĂŠmier. Men det var en stor sag.

Det viser jo bare, at Ă©t eneste bogstav betyder meget – netop i en bogstavleg.

Foto: TV 2

1990

1990

Isabella Miehe-Renard, vÊrt pÄ 'Eleva2ren' og TV 2 Nyhederne.

Hvad har du lavet, siden du forlod TV 2?
Jeg var pÄ DR i ni Är. Da lavede jeg litteraturprogrammet 'Bestseller' pÄ DR og Tema LÞrdag. Da jeg forlod tv-branchen, skrev jeg en bog. Den har jeg turneret rundt med og holdt foredrag om. Den handlede om min barndom, og om mine 22 Är i tv-branchen. Og sÄ handlede den om en depression, jeg fik. Det var en blanding af de tre ting.

Derudover har jeg vÊret kommunikationsrÄdgiver i Psykiatrifonden i halvandet Är.

Hvad husker du fra din start pÄ TV 2 i 1988?
Det var det vilde vesten. TV 2 skulle finde sig selv, og vi medarbejdere skulle finde ud af, hvad den her tv-station skulle vÊre, og hvad den kunne. Det var en sjov tid, fordi der var sÄ kort fra ideer til beslutninger. Alle gik og brainstormede. Alle gik og talte om, om vi overhovedet ville udkomme. Men vi udkom med det hele.

Hvorfor blev 'Eleva2ren' en succes?
Vi troede, 'Eleva2ren' var et forsÞg, men det endte med at kÞre i otte Är. Formen var amerikansk. Vi ville have debat, og politikerne skulle ind, hvis der var en skandale. Samtidig var der underholdning og musik, og derfor blev det meget udbredt.

Foto: Kim Rune Jensen / Scanpix Denmark

1991

1991

Peter Palland, kendt fra dokumentarserien ’Er jeg da helt gak, mor’ fra 1991 og siden andre serier sammen med Morten Jensen.

I maj 2018 dÞde Morten Jensen pludseligt, hvilket har pÄvirket Peter Palland meget. FÞlgende er et interview, lavet af TV 2-journalisten bag programmerne, Nick Horup, som har talt med den nu 42-Ärige Peter:

Hvad laver du i dag?
Peter bor stadig i Ringsted og arbejder i kÞkkenet pÄ Regnbuen. Han er sammen med sine venner, og fritiden bruges pÄ musik, sport og film. Hansi Hinterseer er det helt helt store idol for Peter, han har stort set samtlige cdŽer med schlager-sangeren og har ogsÄ vÊret til flere koncerter med ham i Danmark.

Hvad betyder det for dig at have medvirket i TV 2-programmerne?
Peter er glad for at have vÊret med i programmerne. Han har fÄet mange venner gennem programmerne, og isÊr er han glad for at have fÄet en trofast ven i fodboldstjernen Martin JÞrgensen, som han har lÞbende kontakt med. Han er ogsÄ glad for sammen med sin ven Morten Jensen at have vÊret med til at vise, at man kan rigtig meget, selv om man har Downs syndrom.

Bliver du stadig genkendt for programmerne?
Peter bliver i dén grad genkendt. Ligegyldigt hvor han kommer i Danmark, genkender folk ham, og rigtig mange vil gerne have en autograf. Nogle gange kan det vÊre lidt overvÊldende, for eksempel ved Cirkusrevyen i sommer, hvor statsministeren bad om at fÄ taget en selfie sammen med Peter. Men heldigvis er alle, der henvender sig, sÞde, og folk roser Peter for det, han har vÊret med til.

Se alle 'Morten og Peter'-programmerne pÄ TV 2 PLAY her.

Foto: © Heidi Lundsgaard / © Heidi Lundsgaard

1992

1992

Line Baun Danielsen, vĂŠrt pĂ„ 'Sportsnyhederne', 'Sport i 2’eren' og TV 2 Nyhederne fra 1988 til 2001.

Hvad laver du i dag?
Efter 28 Ă„r pĂ„ tv-skĂŠrmen er jeg startet pĂ„ et nyt kapitel, som skal vĂŠre det sidste i mit arbejdsliv. Jeg blogger, og sĂ„ er jeg kommunikationsrĂ„dgiver, hvor jeg trĂŠner ledere i at vĂŠre pĂ„ tv. Derudover holder jeg foredrag om, hvordan man iscenesĂŠtter sig selv, nĂ„r man trĂŠder op pĂ„ skamlen og holder et oplĂŠg. Det handler om, hvordan vores udseende og kropssprog spiller ind i vores mĂžde med andre mennesker.

Hvad husker du fra din start pÄ TV 2 i 1988?
Jeg blev ansat pÄ mit glatte ansigt. De var pÄ spanden, for de stod og manglede en kvindelig sportsvÊrt. Min opgave blev at tegne TV 2 Sporten udadtil sammen med Morten Stig Christensen.

Hvorfor blev 'Sport i 2’eren' sĂ„ populĂŠrt?
Vi fik et folkeligt gennembrud i det Ăžjeblik, programmet lĂžb over danskernes tv-skĂŠrm. Vi havde mellem 1 og 2 millioner seere hver sĂžndag. Succesen skyldtes, at vi skulle vĂŠre i ĂžjenhĂžjde med seerne. Det var folkelighed fremfor intellektualitet. Vi var ikke for fine til bĂ„de smĂ„ og store sportsgrene. Vi havde svĂžmmebassiner, traktorer, faldskĂŠrme og karatekonkurrencer i studiet. Og et live-publikum pĂ„ lĂŠgterne.

Foto: Bent K Rasmussen / Scanpix Danmark

1993

1993

Susanne Utzon, korrespondent i Spanien fra 1989-1993 og siden ansat pÄ TV 2 Nyhederne fra 1993-2008.

Hvor er du i dit liv lige nu?
Jeg er i Italien, nĂŠrmere bestemt den i centrale del, i Umbrien. Hvor jeg bor nu og arbejder som journalist og er korrespondent for Kristeligt Dagblad.

Hvad husker du fra den tid?
Mange ting. For jeg var jo vÊrt og korrespondent pÄ TV 2 i omkring 12-13 Är. Jeg var ogsÄ meget ude at rejse. Jeg kan huske, at jeg stod pÄ kajen i Hong Kong og sÄ den britiske tronfÞlger Charles sejle ud af havnen, da briterne overlod Hong Kong til Kina. Jeg har vÊret med Uffe Ellemann-Jensen pÄ rundrejse i Jugoslavien, mens der var borgerkrig, hvor vi flÞj rundt i et Herkules-fly og besÞgte de krigende dele af den republik, der var i oplÞsning. Jeg har stÄet pÄ taget af en skyskraber i New York og fortalt om finanskrise, jeg har vÊret i Venezuela, jeg har vÊret pÄ Cuba.

Hvad skete der lige efter, du stoppede pÄ TV 2?
Det sidste, jeg lavede for TV 2 Nyhederne, var, at jeg var i USA i tre Är som korrespondent, hvor jeg boede i New York, og sÄdan som jeg husker det, sÄ tog jeg et fly fra Newark-lufthavnen og flÞj direkte til Rom og holdt en lang ferie, hvor jeg kÞrte rundt i Italien. Jeg trÊngte til at slappe af.

Bliver du stadig genkendt?
Det gÞr jeg faktisk, men heldigvis mere og mere sjÊldent. Det var mest i de fÞrste Är efter TV 2. Jeg kan, se, at der stadig er nogen, der kigger efter mig, men de kan heldigvis ikke lÊngere huske, hvor de har set mig fÞr. Det er meget sjÊldent, at nogen kommer med bemÊrkninger. Nu bor jeg jo i Italien, og der er ikke nogen italienere, der kender mig, heldigvis.

Foto: TV 2

1994

1994

John SundstrÞm, studievÊrt pÄ TV 2 Nyhederne og London-korrespondent fra 1988 til 1996.

Hvad har du lavet, efter du forlod TV 2?
Jeg ville gerne vÊre videoreporter, men det kunne jeg ikke fÄ lov til pÄ TV 2. Men jeg havde hÞrt, at det var noget, chefen pÄ Bornholm gerne ville have. Jeg kÞrte derfor en tur rundt pÄ Bornholm med ham, og inden vi nÄede RÞnne igen, var vi enige. Jeg var journalist og videoreporter pÄ TV 2 Bornholm i to og et halvt Är.

I 1998 manglede de en studievĂŠrt til programmet ’Set & Sket’, som blev optaget pĂ„ TV Syd i Kolding, og det sagde jeg ja til. Jeg har vĂŠret pĂ„ TV Syd indtil for tre Ă„r siden, hvor jeg gik pĂ„ pension.

NÄr man har vÊret reporter i 50 Är, sÄ slipper man det sgu ikke fra den ene dag til den anden. SÄ jeg fandt et par fyre fra en lokal tv-station, som syntes, de godt kunne bruge mine erfaringer. SÄ i dag er jeg studievÊrt, reporter og fotograf pÄ den lokale tv-station i Kolding Canal6000.

Hvad husker du fra din tid pÄ TV 2?
Der var pionerÄnd. Det var selvfÞlgelig ogsÄ en periode, hvor vi vidste, at det gjaldt om at bevise, at vi var noget vÊrd. Vi var opkomlingen, der skulle sammenlignes med DR.

Foto: Jens NĂžrgaard Larsen / Scanpix Denmark

1995

1995

Henriette HonorĂ©, fik sit gennembrud med programmet ’Udfordringen’ fra 1992 til 1995. Hun var ogsĂ„ vĂŠrt pĂ„ ’Fredag i farver’ og ’Danmarks vĂŠrste bilist’.

Hvad laver du i dag?
Jeg er vĂŠrt for programmet ’SĂ„danmark’, der bliver sendt pĂ„ TV 2-regionerne. Vi laver de gode nyheder om danskerne, og sĂ„ har vi gĂŠster i programmet, der er aktuelle med eksempelvis en bog eller et standup-show.

Hvad husker du isér fra ’Udfordringen’?
’Udfordringen' var sĂ„ anderledes et program, det var et engelsk format. Humlen var, at man skulle lĂžse en given opgave et sted i landet pĂ„ tre dage. Og sĂ„ skulle jeg ud og banke dĂžre ind hos folk, der kunne hjĂŠlpe med projektet.

Er der noget, du sĂŠrligt husker fra programmet?
Vi lavede blandt andet en hjĂŠlpe-cd til fordel for Sarajevos bĂžrn i samarbejde med Dansk FlygtningehjĂŠlp. Overskuddet gik blandt andet til genoprettelse af sĂžnderbombede skoler.

Vi fik ogsÄ lavet en handikaplift pÄ en strand til folk i kÞrestol og et BlÄ Kors-vÊrested. Programmet handlede om gode mennesker, der havde lyst til at hjÊlpe.

Foto: Bent Midstrup / Scanpix Danmark

1996

1996

Nina Klinker Stephensen, vért for det seer-interaktive computerspil med trolden ”Hugo” i ’Lykkehjulet’ fra 1990-1996.

Hvor er du i dit liv lige nu?
Jeg er selvstÊndig journalist, primÊrt inden for boligstoffet, og sÄ har jeg taget hul pÄ et nyt kapitel og en gammel drÞm: Jeg har genoptaget studielivet pÄ KÞbenhavns Universitet og lÊser historie ved siden af mit Þvrige virke.

Hvad husker du fra tiden pĂ„ ’Eleva2ren’?
Jeg har taget meget lĂŠring, gode minder og varme venskaber med mig, men hvis jeg skal nĂŠvne Ă©n ting, er det sportslagkage fra konditoriet La Glace. Hver gang, programmet havde haft over 1,5 millioner seere, fik vi sportslagkage pĂ„ redaktionen. Det betĂžd, at vi spiste sportslagkage nĂŠsten hver mandag i flere Ă„r. Det definerer meget godt, hvad ’Eleva2ren’ reprĂŠsenterede i de Ă„r, og det er der ikke mange programmer, der kan matche i dag.

Hvad skete der lige efter? 
Jeg gik til DR, fĂžr 'Eleva2ren' sendte for sidste gang. Her var jeg vĂŠrt pĂ„ quiz-programmet 'Stjernetegn' pĂ„ DR1 i nogle Ă„r, fĂžr jeg kom til DR2 og lavede filmmagasinet 'SofarĂŠkken'. Og sĂ„ besluttede jeg at vĂŠre fuldtidsmor i en periode. For jeg fik aldrig holdt barselsorlov med nogle af mine bĂžrn, og de har begge som babyer vĂŠret med pĂ„ job. SĂ„ da 'SofarĂŠkken' stoppede, besluttede jeg, at nu gjaldt det mit afkom i de nĂŠste Ă„r.

Hvad tĂŠnker du, nĂ„r du husker tilbage? 
Jeg tĂŠnker fĂžrst og fremmest pĂ„ engagement. ’Eleva2ren’ var drevet af et hĂžjt energiniveau og en utrolig stor arbejdsglĂŠde. Der var hĂžjt til loftet, og det er ganske enkelt den sjoveste og mest givende arbejdsplads, jeg har vĂŠret en del af. 

Bliver du stadig genkendt? 
Jep, det sker nok et par gange om ugen. Mine bĂžrn talte om det forleden, og den ene sagde til den anden: ”Har du prĂžvet at gĂ„ bag mor, nĂ„r vi har vĂŠret i Jylland? SĂ„ stikker folk hovederne sammen, nĂ„r hun er gĂ„et forbi”. Det er vist tiden med Hugo, de fleste husker, tror jeg.

Foto: Stub Michael / Michael Stub

1997

1997

Lars Bom, spillede hovedrollen som landbetjenten Christian Torp i ’Strisser pĂ„ Samsþ’.

Hvad har du lavet siden ’Strisser pĂ„ Samsþ’?
Jeg har bare haft en masse at lave lige siden, bĂ„de i film og pĂ„ teater. Det var jo mit gennembrud som skuespiller, og det afstedkom en masse job bagefter.

Lige nu er jeg i gang med prĂžver pĂ„ forestillingen ’Drengen, der vil vĂŠre vĂŠgtlĂžs’ pĂ„ Folketeatret, hvor jeg spiller en hĂ„ndvĂŠrker. Og sĂ„ har jeg selv skrevet en forestilling, som jeg hĂ„ber bliver en realitet i 2019. Den er jeg i gang med at prĂžve at finde en platform for.

Hvad husker du isĂŠr fra optagelserne til â€™Strisser pĂ„ Samsþ’?
Vi kickstartede en ny guldalder for danske tv-krimiserier. Det var fÞrste gang, man kom over 2 millioner seere. Vi lÄ og sloges med landsholdet om de bedste seertal.

Foto: Henrik Ploug Chr. / TV 2

1998

1998

Jonas GĂŒlstorff, vĂŠrt pĂ„ ungdomsprogrammet 'Puls' fra 1997-1999.

Hvad lavede du, efter at du stoppede pÄ 'Puls'?
I 1999 holdt jeg en velfortjent pause. Jeg blev sĂ„ kontaktet af Thomas Villum, og han ville have mig med i ’KĂŠrlighed ved fĂžrste hik’. Jeg brugte ti Ă„r pĂ„ at vĂŠre med i 'Anja & Victor'-filmene, og det gav mig penge til at vĂŠre musiker samtidig.

I dag er jeg vĂŠrt pĂ„ et radioprogram, der hedder ’Sangskriver’ pĂ„ P3. Alligevel er "Jonas fra Puls" noget af det stĂžrste, jeg har lavet, fordi det er noget, folk husker sĂ„ godt.

Hvad husker du bedst fra din tid som vÊrt pÄ 'Puls'?
At jeg var 17 Ă„r, da jeg fik det her job. Da jeg begyndte at lave det, var det fĂžrste gang, der var en ungdomsvĂŠrt, der faktisk var ung. Det kunne jeg mĂŠrke, at de unge kunne relatere til. Inden da havde de fleste vĂŠret oppe i 20’erne.

Bliver du stadig genkendt fra 'Puls'?
Ja, det er det, der er sÄ sindssygt. "Jonas fra Puls" er blevet helt ikonisk. Jeg bliver stadig konfronteret med det et par gange om ugen her 20 Är efter.

Foto: Bent Midstrup / Scanpix Danmark

1999

1999

Vagn Simonsen, journalist pÄ TV 2 Nyhederne fra 1988-2008.

Hvor er du i dit liv lige nu?
Jeg er pensionist og bruger meget tid pĂ„ havearbejde og andre praktiske ting. Indimellem laver jeg stadig journalistik og forsĂžger at afsĂŠtte historier til Lokalavisen. Derudover underviser jeg i tysk en gang om ugen for pensionister i Ældresagen, og sĂ„ leder jeg en syngegruppe, hvor jeg spiller klaver til. Jeg er ogsĂ„ aktiv i menighedsrĂ„det og distriktsrĂ„det. Og sĂ„ er jeg vinterbader her i IshĂžj, hvor jeg har boet i over 50 Ă„r.

Hvad husker du fra tiden pÄ TV 2?
Det var jo sĂ„dan, at TV 2 oprindeligt blev startet, fordi man ville have nyheder fra provinsen ogsĂ„. Jeg lavede en del historier fra Jylland, og jeg kan huske, at jeg engang gik i en lyngmarsk sammen med kameramanden og sagde: ”TĂŠnk, at vi fĂ„r penge for at gĂ„ her!” Jeg fĂžlte mig meget privilegeret. OgsĂ„ fordi jeg fik lov til at beskĂŠftige mig med kulturstoffet. Jeg lavede ofte de lidt skĂŠve indslag, som afrundede Nyhederne pĂ„ en blĂžd mĂ„de.

Er der en sÊrlig episode, du tÊnker tilbage pÄ?
I 1989 var jeg i Berlin for at dĂŠkke murens fald, fordi jeg interesserer mig for det tyske sprog. Her snakkede jeg med folk fra bĂ„de Øst- og Vestberlin, blandt andet pĂ„ Alexanderplatz og ved Brandenburger Tor. Jeg kan huske, at jeg mĂždte en Ăžsttysk kvinde, som sĂ„ helt ked ud af det. Hun fortalte, at hun var bange for at blive arbejdslĂžs efter murens fald. I Østtyskland var der arbejde til alle, uanset om man havde uddannelse eller ej. Hun frygtede, hvad der ville ske, nĂ„r reglerne blev ensrettet. Det gjorde indtryk pĂ„ mig.

Hvad skete der lige efter, at du stoppede pÄ TV 2?
Jeg fik mere tid til at gÄ pÄ universitetet og kunne fÊrdiggÞre min kandidatuddannelse i tysk. Jeg fandt forskellige indtjeningsmuligheder, blandt andet ved at undervise i folkeskolen. PÄ det tidspunkt havde jeg sparet op til pension og kunne egentlig bare trÊkke mig tilbage. Men det var jeg ikke parat til.

Foto: TV 2

2000

2000

NicciĂ© og NicolĂ© JĂžlst, spillede nissepigerne Mille og Molly i ’Pyrus i alletiders eventyr’ fra 2000.

Hvor er I i jeres liv i dag?
Vi bor begge to stadig i nĂŠrheden af vores barndomshjem i Idestrup lidt uden for NykĂžbing Falster. Jeg (NicciĂ© alias ”Molly”, red.) er flyttet til Toreby pĂ„ Lolland sammen med min kĂŠreste og er lige nu pĂ„ barsel for andet Ă„r i trĂŠk, med mit andet barn. Ellers arbejder jeg som sosu-assistent i et demens-afsnit pĂ„ et plejehjem, der ligger bare en kilometer fra, hvor mine forĂŠldre bor.

Jeg (Nicolé, red.) har ogsÄ to bÞrn og er lige blevet gift i lÞrdags (den 22/9, red.). Vi bor stadig i et hus i Idestrup, og jeg er lige begyndt at arbejde pÄ vagtcentralen hos Falck, hvor min mor arbejder. Min morfar har ogsÄ arbejdet der, og min far har vÊret underleverandÞr for Falck, sÄ det er nÊrmest gÄet i familiearv hos os.

Hvad husker I fra dengang i Pyrus-julekalenderen?
Det er svÊrt at sige, for vi var kun syv Är dengang, og vi har talt sÄ meget om det sidenhen. Men det, vi mest tÊnker tilbage pÄ, er, at det hele var som en leg for os, og at vi hyggede os godt i kulisserne pÄ settet. Vi var dog meget generte fÞrste gang, vi skulle mÞde Pyrus, fordi han var sÄ stort et idol for os. Men der gik ikke lang tid, fÞr vi slet ikke kunne slÊbes vÊk fra ham.

Er der en sĂŠrlig episode, der har gjort indtryk?
Vi var begge meget benovede over, at Sonja Oppenhagen var med i et enkelt afsnit af julekalenderen. Vi havde set hende i ’Min sþsters bþrn’-filmene, hvor hun spillede storesþster Rikke. Hun var utroligt sþd over for os og lérte os blandt andet en dans.

Hvad skete der lige efter jeres medvirken i julekalenderen?
Lige efter de sidste optagelser tog hele familien pÄ ferie sydpÄ til Isla Margerita (i det caribiske hav, red.). Det var i december, og de fÞrste afsnit af julekalenderen var blevet vist pÄ tv. Det betÞd, at vi blev genkendt i lufthavnen og omringet af bÞrnefamilier, som ville have autografer og tage billeder af os. Det var meget hyggeligt, men derefter holdt vi op med at sÊtte vores hÄr op i rotte- eller hestehaler, sÄ vi ikke lignede Mille og Molly sÄ meget.

Bliver I stadig genkendt?
I dag er der ikke nogen bÞrn, der genkender os. Vi har jo Êndret os meget, ogsÄ efter at vi begge er blevet mÞdre. SÄ det er mest voksne, som genkender os pÄ grund af vores efternavn. For eksempel i dagplejen, hvor vores bÞrn bliver passet.

Foto: Privatfoto

2001

2001

Lene Illum Josefsen, mor til Emma i dokumentarserien ’Årgang 0’. Familien forlod serien i 2015.

Hvor er du i dit liv lige nu?
Jeg har en butik, hvor jeg arbejder deltid, fordi jeg har den sammen med en anden. Det er et reolmarked, som vi kalder ”Standind”, hvor folk lejer sig ind for at sĂŠlge deres ting. Det er hĂ„rdt at vĂŠre selvstĂŠndig, men sjovt.  Emma har indimellem hjulpet til i butikken, men det er hun holdt op med, efter at hun fyldte 18 Ă„r. Hun ville gerne tjene flere penge, sĂ„ hun arbejder i hjemmeplejen i Tarm i weekenderne, mens hun gĂ„r i 2.g. Her i sommer startede jeg ogsĂ„ som aflĂžser i hjemmeplejen. Som et forsĂžg har jeg fĂ„et lov til at afprĂžve min pĂŠdagoguddannelse lidt af, samtidig med at jeg laver det almindelige plejearbejde.

Hvad husker du fra jeres medvirken i ’Årgang 0’?
Umiddelbart husker jeg bare, at det var meget overvÊldende, da programmerne rigtigt kom i gang. AltsÄ, fra Är 5 og 6. Det var aldrig vores intention at vÊre med i programmerne for at blive kendte. Men lige pludselig vidste alle, hvem vi var, og det har nok vÊret det mest overraskende ved det.

Hvad tÊnker du, nÄr du husker tilbage?
Det har vÊret fyldt med sjove oplevelser. Vi har snakket med mange sjove mennesker og gÞr det stadigvÊk. Det giver nogle gode oplevelser, for folk har jo tit en historie at fortÊlle. Og sÄ har vi jo fÄet nogle fantastiske venskaber med de filmfolk, som er kommet i vores hjem gennem 15 Är. Det har jo vÊret de samme nÊsten hele vejen igennem. SÄ vi har haft besÞg af venner, nÄr der blev filmet. Det var rigtig svÊrt at sige farvel til.

Bliver du stadig genkendt for programmet?
Der kommer jo en del turister i min butik. En del af dem siger, at de har lÊst om den i Billed-Bladet, og at de derfor var nysgerrige for at se den. Der kommer ogsÄ stadig folk hen til mig og siger, at de synes, det er vildt trist, at vi er holdt, og at de savner os i programmet. SÄ bliver man da lidt glad, for det betyder jo, at vi har gjort et indtryk.

Foto: Per Arnesen / TV 2

2002

2002

Anja Steensig, vĂŠrt for ’Roomservice’ og deltager i ’Anja og B.S. pĂ„ afveje’ i 2001. Var lige begyndt som vĂŠrt for ’Go’ aften Danmark’, da hun stoppede pĂ„ TV 2 i 2002.

Hvor er du i dit liv lige nu?
Helt overordnet er jeg et rigtig godt sted, hvor jeg fĂžler, at jeg er kommet pĂ„ rette hylde. Det, jeg laver, er, at jeg formidler kĂŠrlighed. Det gĂžr jeg gennem foredrag og en-til-en sessioner som det, jeg kalder ”hjerte-mentor”. Jeg hjĂŠlper mennesker med at komme ind til det sted i sig selv, hvor de kan leve fra hjertet. Selve mentor-delen startede jeg op i 2017. Men processen hen imod det begyndte i 2011, hvor jeg selv rĂžg ind i en ordentlig omgang stress og derefter en depression. Det ĂŠndrede mit liv i dĂ©n grad, sĂ„ det endte med at blive en kĂŠmpestor gave, som jeg gerne ville give videre til andre. Desuden er jeg begyndt at lĂŠse teologi pĂ„ KĂžbenhavns Universitet. Ikke for at blive prĂŠst, men for at blive klogere pĂ„ kĂŠrlighed.

Hvad husker du fra din tid pÄ TV 2?
Det, der stĂ„r stĂŠrkest i erindringen, er mine oplevelser i ’Anja og BS pĂ„ afveje’. Det var jo et program, der var ekstremt udfordrende at lave. SĂ„ jeg lĂŠrte rigtig meget om mig selv ved at lave det. Jeg fik nogle erfaringer med, hvad jeg egentlig var i stand til, og hvor mine grĂŠnser gik. Jeg fik en helt ny forstĂ„else af, hvor meget magt vi egentlig selv har over, hvad der foregĂ„r i vores hjerne. Hvor meget man kan flytte sig. SĂ„ det Ă„bnede helt klart en dĂžr i forhold til det, jeg beskĂŠftiger mig med nu.

Er der en sĂŠrlig episode, du husker?
PÄ turen med BS var der et tidspunkt, hvor jeg skulle gÄ ned i en vÄge i isen med fuld oppakning og med ski pÄ. Det er noget af det mest sindssyge, jeg har gjort i mit liv! Det var indbegrebet af alt, hvad jeg var rÊdselsslagen for. Jeg var bange for vand, mÞrke og alt muligt dengang. Men jeg fandt ud af, at selv om jeg var sindssygt bange, kunne jeg faktisk godt. SÄ det var en enorm sejrsrus at komme op fra det der hul igen.

Hvad skete der lige efter?
Jeg stoppede kort efter, at jeg var begyndt som vĂŠrt pĂ„ ’Go’ aften Danmark’ sammen med Hans Pilgaard, og det gjorde jeg, fordi jeg var blevet gravid. SĂ„ jeg gik simpelthen pĂ„ barsel. Og efter min barsel hĂžrte jeg ikke fra TV 2 igen, sĂ„ jeg endte med at sige ja til et vĂŠrtsjob pĂ„ TV3 i stedet for. Det var et boligprogram, der hed ’Åbent hus’.

Bliver du stadig genkendt?
I virkeligheden bliver jeg mest genkendt for min tid som sportsvĂŠrt pĂ„ DR, fĂžr jeg kom til TV 2. Men ellers er det nok ’Anja og BS pĂ„ afveje’, som folk husker bedst af de TV 2-programmer, jeg har vĂŠret med i. Dengang det blev sendt, var det sjovt nok mest bĂžrn, som genkendte mig for det. I dag er der stadig folk, som vender sig om efter mig pĂ„ gaden. Jeg opdager det bare ikke sĂ„ tit selv, det er mest, hvis jeg fĂžlges med nogen, at de ser det.

Foto: TV 2

2003

2003

Niels Brinch, ansat af TV 2 Nyhederne siden 1988 fþrst som reporter og siden som krigskorrespondent. Fra 1993-2016 desuden vért for krimimagasinet ’Station 2’.

Hvad laver du i dag?
Jeg sidder og skriver analyser og kommentarer til tv2.dk, blandt andet omkring terrorisme, efterretningstjenesten og militĂŠre emner. Men meget lidt om kriminalitet. Efter at have vĂŠret 25 Ă„r pĂ„ ’Station 2’, mĂ„ det ligesom vĂŠre nok.

Hvad husker du fra din tid pĂ„ ’Station 2’?
Ja, hvis vi gĂ„r helt tilbage til programmets start den 18. september 1993, sĂ„ var der pĂ„ det tidspunkt nĂŠrmest ”anarki” pĂ„ TV 2. ForstĂ„et pĂ„ den mĂ„de, at der var korte kommandoveje, og man hurtigt gik fra idĂ© til handling. Jeg foreslog at lave et kriminalmagasin sammen med Jes Dorph, som jeg havde haft et godt samarbejde med pĂ„ Frederiksborg Amtsavis, hvor han var elev, og jeg var uddannet. DĂ©t sagde ledelsen ja til. Og sĂ„ fik vi startet ’Station 2’ op, og det gik meget hurtigt hen og blev en succes. Samtidig var jeg udlandsreporter og dĂŠkkede krigene pĂ„ Balkan.

Hvad skete der efter, at du stoppede som vÊrt pÄ grund af tiltagende hÊshed?
Lige i starten var jeg redaktĂžr pĂ„ ’Politirapporten’, og derefter begyndte jeg at skrive. Jeg har fĂ„et lov til at fordybe mig i et stofomrĂ„de, som interesserer mig meget, og som jeg har vĂŠret optaget af i de seneste 25 Ă„r. SĂ„ det er jeg meget tilfreds med.

Er der en episode, du husker sérligt tydeligt fra ’Station 2’?
En af de mest spĂŠndende oplevelser var tilbage i 1996, da vi fulgte et par med et lille barn, som smuglede ni kilo kokain gennem KĂžbenhavn. De kom fra London og boede pĂ„ et hotel ude pĂ„ Vesterbrogade. Vi fulgte narkotikaafdelingens arbejde pĂ„ tĂŠt hold. Det viste sig, at parret havde skjult kokainen i sĂ„dan nogle store dĂ„ser med tĂžrmĂŠlk. Vi havde fulgt masser af spĂŠndende sager, men den her var lidt ud over det sĂŠdvanlige, fordi vi kom sĂ„ tĂŠt pĂ„ politiets arbejde. Blandt andet var vi med, da de bar en kĂŠmpe bĂ„ndoptager op pĂ„ et hotelvĂŠrelse og aflyttede rummet, hvor ĂŠgteparret boede.

Bliver du stadig genkendt?
Ja, nĂ„r man har lavet tv i sĂ„ mange Ă„r - og vi havde jo en periode pĂ„ 10-12 Ă„r, hvor der var over Ă©n million seere til hvert program - sĂ„ prentes ens ansigt jo ind i folks hoveder. Der er mange, som ikke lige kan huske, hvor de genkender mig fra. Der er ogsĂ„ nogen, der kommer hen og siger noget. Som regel er det pĂŠnt, men der er ogsĂ„ nogen i de kriminelle kredse, som kalder en for ”stikker”. Det er primĂŠrt pĂ„ grund af programmet ’Efterlyst’, som de fleste kriminelle fĂžlger med i.

Foto: TV 2

2004

2004

Peter Kér, vért for ’Mandagschancen’ i 1995 og ’Hvem vil vére millionér?’ fra 1999-2001 og 2003-2006.

Hvor er du i dit liv lige nu?
Jeg er cand.mag. i kunsthistorie og kulturformidling, sÄ det er det, jeg arbejder med. Blandt andet arbejder jeg sammen med mange museer, oplysningsforbund og Statens Museum for Kunst, som jeg har et stort projekt med her til december. Og sÄ laver jeg kunstcaféer, hvor det handler om at favne kunsten i ÞjenhÞjde. Jeg er direktÞr i egen virksomhed, og jeg er kommet et sted hen, hvor jeg kun gider at lave noget, som jeg selv synes er interessant.

Da jeg stod midt i ’Hvem vil vĂŠre millionĂŠr?’, tĂŠnkte jeg, at det var meget godt at kunne stille spĂžrgsmĂ„lene, men hvad med at kende lidt mere til svarene? Det handlede for mig om at vĂŠgte fordybelsen. At vĂŠgte svarene mere end spĂžrgsmĂ„lene.

Hvad husker du fra tiden med 'Hvem vil vĂŠre millionĂŠr'?
Jeg var vĂŠrt i sammenlagt fem Ă„r, og sĂ„ syntes jeg, der skulle andre til. Men det, jeg husker mest, var, at det var et fantastisk godt hold, der producerede udsendelserne. Jeg vil altid tĂŠnke tilbage pĂ„ TV 2 som en god arbejdsplads. I og med at jeg var den fĂžrste vĂŠrt, var jeg jo med til at udforme programmet i en dansk version. Men som vĂŠrt mĂ„tte jeg af forsikringsmĂŠssige Ă„rsager hverken kende spĂžrgsmĂ„l eller svar. For der kĂžrte nogle sager i England, hvor nogen havde forsĂžgt at snyde sig til mange penge.

Hvad skete der lige efter, du stoppede pÄ TV 2?
Der blev jeg headhuntet til Danmark Radio som vĂŠrt pĂ„ ’Aftenshowet’. Jeg har jo vĂŠret med til at starte rigtig mange programmer op, og derfor er jeg flere gange blevet hyret ind som den erfarne kraft. EfterhĂ„nden fik jeg dog behov for at skifte til noget med mere fordybelse. Jeg begyndte at lĂŠse kunsthistorie allerede under det sidste Ă„r pĂ„ "MillionĂŠren".

Er der en sĂŠrlig episode, du husker fra MillionĂŠr-quizzen?
Den fĂžrste gang, der var tĂŠt pĂ„ at blive udbetalt en million kroner i programmet, sĂ„ var der en reprĂŠsentant fra England, der blev flĂžjet ind for at sikre, at alt gik rigtigt til. PrĂŠmierne var forsikret i England. PĂ„ det tidspunkt var der en deltager fra ugen fĂžr, som havde svaret rigtigt pĂ„ spĂžrgsmĂ„let til en halv million og nu havde chancen for at vinde en hel million. Men det gjorde han ikke. SĂ„ den engelske reprĂŠsentant kunne flyve flĂžjtende hjem igen, for nu behĂžvede de ikke at udbetale den helt store prĂŠmie alligevel.

Bliver du stadig genkendt?
Ja, jeg bliver jĂŠvnligt genkendt. Og det er enten for "MillionĂŠren" eller for dengang, jeg lavede bĂžrne-tv pĂ„ DR og havde en pil igennem hovedet i et program, der hed ’Tv pil’. Jeg har jo vĂŠret pĂ„ skĂŠrmen med mellemrum fra 1986 og helt frem til sidste Ă„r pĂ„ DRK, hvor jeg lavede nogle kunsthistoriske programmer. Men det er heldigvis for det gode. Folk begynder ikke at slĂ„ pĂ„ mig. De er meget smilende.

Foto: TV 2

2005

2005

Erik Peitersen, blev nummer to i 'Vild med dans' i 2005 og vĂŠrt pĂ„ ’Roomservice’ og ’Huset’.

Hvad laver du i dag?
Lige nu laver jeg nogle tv-programmer med Christine Feldthaus pÄ DR. Vi laver u-landsformidling, hvor vi tager ud og besÞger nogle mennesker i den tredje verden. Vi sÊtter fokus pÄ, hvordan sÄkaldt fattige mennesker bor, kontra hvordan rige mennesker bor, og hvor stor forskel der er i de lande, hvor man ingenting har.

Hvad husker du fra din tid pÄ TV 2?
Jeg havde vĂŠret bag kameraet i mange Ă„r, og bygget masser af kulisser. Da jeg blev spurgt, tĂŠnkte jeg, at det kunne vĂŠre meget sjovt at komme foran kameraet ud fra en naiv forestilling om, at jeg mĂ„ske kunne bruge folks genkendelse af mig til at sĂŠlge mine malerier. I stedet fik jeg prĂŠdikatet handyman, og det har ikke en skid med kunst at gĂžre. Det var morsomt og tragikomisk, at jeg ikke kunne komme ud af den rolle. Jeg har aldrig haft noget Ăžnske om at vĂŠre handyman.

Da jeg sĂ„ ogsĂ„ blev kendt som ”dansemus”, sĂ„ kunne jeg simpelthen ikke administrere det mere. Det var endnu lĂŠngere fra mit gebet som kunstmaler, og jeg fjernede mig mere og mere fra det, jeg faktisk var god til, nemlig kunsten.

Foto: Jeppe Michael Jensen / Scanpix Danmark

2006

2006

Merethe Kasten, medvirkende i dokumentarserien ’Livet er fedt’ fra 2001-2004 og senere i opfþlgeren ’Merethes mave’ i 2006.

Hvor er du i dit liv i dag?
Jeg bliver 47 i denne mĂ„ned, og sĂ„ er jeg blevet mormor. "Lillemanden" bliver fem Ă„r til februar. Min datter er flyttet hjemmefra, og min sĂžn blev student sidste sommer. SĂ„ jeg er sgu ogsĂ„ ved at vĂŠre en halvgammel knaldperle. Jeg er fĂžrtidspensionist, og jeg har nogle ting at slĂ„s med ved siden af min sĂ„rbare psyke fĂžrhen. Jeg har fĂ„et konstateret fibromyalgi og slidgigt, sĂ„ jeg er smerteramt hver dag. Jeg passer min familie og lever et stille, tilbagetrukket liv med nogle fĂ„ nĂŠre venner. Vi bor stadig i Fredericia og trives der.

Hvad husker du fra den tid?
Jeg husker meget den varme, som jeg blev mÞdt af tv-seerne med, al den kÊrlige, positive opmÊrksomhed og anerkendelse. Jeg var tv-stjerne pÄ den fede mÄde, kan man sige i dobbelt betydning. Men jeg husker ogsÄ nogle lidt mere trÊlse ting, som jeg har spekuleret over i mange Är. For der var nogle, der syntes, jeg var en irriterende medieluder, fordi jeg var sÄ vildt eksponeret. Og jeg har jo aldrig selv ringet og bedt om, at de skulle lave noget med mig. TvÊrtimod, sÄ er jeg svÊr at fÄ fat pÄ og siger helst nej tak.

Hvad skete der lige efter 'Merethes mave'?
Jeg kan ikke helt huske det. Jeg ved bare, at jeg fik et stille og tilbagetrukket liv. Jeg har haft en forretning, som gik konkurs. Det har nok vĂŠret midt under, at 'Merethes mave' blev sendt, men jeg kan ikke huske tidsforlĂžbet. Kun at det var i 2008, jeg rĂžg pĂ„ fĂžrtidspension. Vi var sĂ„ trĂŠtte og udkĂžrte af den enorme eksponering, at vi blev nĂždt til at trĂŠkke stikket.

Men jeg har fĂ„et 10 gode Ă„r efter min maveoperation, og det var ikke sikkert, at jeg var blevet sĂ„ gammel uden den. Jeg vejede pĂ„ et tidspunkt 165 kilo, og det kan man dĂž af! I dag vejer jeg under 100 kilo.

Er der nogle sĂŠrlige episoder, du husker?
Der var sĂ„ mange gode oplevelser. Blandt andet da vi var pĂ„ La Santa Sport i 'Livet er fedt', hvor jeg svĂžmmede to kilometer og fik anerkendelse fra nogle veltrĂŠnede atleter. OgsĂ„ da filmholdet var med ude at filme et af mine foredrag, sĂ„ folk kunne se, at jeg rent faktisk havde nogle kompetencer. Vi, der var med i 'Livet er fedt', fik en stemme i samfundsdebatten, og der var mange gode stunder. Og sĂ„ er jeg i det hele taget stolt og glad over at vĂŠre en del af TV 2-familien.

Bliver du stadig genkendt for programmerne?
Ja, hele tiden. Ikke hjemme i Fredericia, for der er de vant til at se mig i bybilledet. Men der var blandt andet en sjov episode pĂ„ modemessen, hvor Birthe KjĂŠr kom kĂžrende forbi pĂ„ rulletrappen, og sĂ„ rĂ„bte hun "Heeej!", som om hun kendte mig, og sĂ„ vendte hun sig om og blinkede til mig. Det er jo lidt sjovt.

Der er nogle, der siger "Nej, du ser godt ud og holder vĂŠgten flot". Men jeg er da ogsĂ„ blevet konfronteret med det modsatte, hvor folk siger "NĂ„, du har da rigtig nok taget pĂ„ igen - det var da spild af tid med den operation", eller "Den hjalp da ikke alligevel". Men jeg ved jo, at det er min lod at vĂŠre hele Danmarks Merethe. Og sĂ„ er det bare sĂ„dan, det er!

Foto: TV 2

2007

2007

Morten Stig Christensen, vĂŠrt og chef pĂ„ TV 2 Sporten og pĂ„ programmet ’Sport i 2’eren’ fra 1989 til 2007.

Hvad har du lavet, siden du forlod TV 2?
Da jeg forlod TV 2 i 2007, havde jeg en klar fornemmelse af, at min tid der var overstĂ„et. Indtil da havde der vĂŠret en flad struktur, hvor vi kunne udfĂžre ”vanvittige” ideer. Men det gik fra at vĂŠre pionerernes legeplads til at blive amerikaniseret. Pludselig skulle vi spĂžrge fire mennesker, om vi mĂ„tte gĂžre sĂ„dan og sĂ„dan med studiet. Den ĂŠndring var formentlig nĂždvendig, men jeg havde svĂŠrt ved at se mig selv i det.

Jeg havde lavet nogle aftaler om at skrive nogle bÞger, men sÄ kommer Dansk HÄndboldforbund og tilbyder mig stillingen som generalsekretÊr, og det job har jeg stadig. Jeg er ikke sÄdan indrettet, at jeg laver 1- eller 5-Ärsplaner. Jeg lever meget i det, jeg er i, med meget passion. Jeg ved ikke, hvor jeg er om to eller fem Är, men forhÄbentlig er jeg i noget, jeg synes er spÊndende.

Er der én bestemt episode, du isÊr husker fra din tid pÄ TV 2?
Jeg husker isÊr det fÞrste halvandet Är, da stationen skulle finde ud af, hvordan man hev signaler ned fra luften, og hvordan man fik lyden med. Vi sad med hjertet oppe i halsen hver gang, vi havde en transmission. Det var med lidt sytrÄd og gaffatape, men det lykkedes hver gang.

Foto: Jeppe Michael Jensen / Scanpix Danmark

2008

2008

Morten Resen, vĂŠrt pĂ„ 'Go’ morgen Danmark' fra 2007 til 2016.

Hvad laver du i dag?
Jeg havde ingen plan, da jeg stoppede pĂ„ TV 2. Jeg vidste bare, at dĂ©t, jeg syntes, var fedest at lave, nemlig 'Go’ Morgen Danmark', det kunne jeg ikke holde til mere. Jeg havde haft for mange Ă„r med for lidt sĂžvn.

SĂ„ lavede jeg en podcast om, hvordan man opbygger en virksomhed. Det blev sĂ„ til virksomheden Golittle, hvor man kan finde de bedste bĂžrnevenlige steder og lave legeaftaler for sine bĂžrn. Vi sidder i en kĂŠlder, og det er meget langt fra at lave fjernsyn. Det har jeg det fantastisk med, selvom jeg savner dem, jeg arbejdede med pĂ„ 'Go’ Morgen Danmark'.

Hvad husker du isĂŠr fra din tid pĂ„ 'Go’ Morgen Danmark'?
Jeg skulle overtage efter Michael Meyerheim og Jes Dorph Petersen. Det var nogle meget store sko at udfylde for mig som 27-Ärig.

Derudover husker jeg, at jeg var panisk angst for at lave interviews med politikere i de fĂžrste Ă„r. Mit fĂžrste interview med politikere var med SĂžren Krarup og Svend Auken, der skulle diskutere islam. Jeg tĂŠnkte, at det ville jeg aldrig klare. Jeg forberedte mig hele natten, og da de mĂždte mig inden interviewet, prĂžvede de begge at pĂ„virke mig. Under interviewet lignede jeg en konfirmand, og de rĂžg totalt i totterne pĂ„ hinanden.

Foto: Lea Meilandt Mathiesen / Scanpix Denmark

2009

2009

Laura DrasbĂŠk, medvirkede i to sĂŠsoner af dramedy-serien 'LĂŠrkevej' fra 2009..

Hvor er du i dit liv lige nu?
Jeg bor alene med mine sĂžnner. Den ene er dog pĂ„ efterskole lige nu. Og sĂ„ indlĂŠser jeg rigtig mange lydbĂžger. Det er faktisk det, jeg lever af for Ăžjeblikket. 

Hvad husker du fra tiden, hvor 'LĂŠrkevej' blev optaget?
Jeg synes bare, der var en virkelig sjov tid. Vi havde det rigtig skĂŠgt med at lave den. Og vi kunne godt lide materialet. Det er jo dejligt at lave noget, man er begejstret for, og det synes jeg, vi alle sammmen var. Og sĂ„ var det et rigtig godt hold, der var en god stemning, og det hele var ukompliceret pĂ„ en eller anden mĂ„de.

Vi var meget overraskede over, at det blev en serie, som mange mindre bĂžrn var rigtig glade for. Der har vĂŠret mange tilbagemeldinger fra bĂžrn. Det var simpelthen sĂ„ mĂŠrkvĂŠrdigt. Den er aldrig lavet til bĂžrn og den er heller ikke sĂŠrlig bĂžrnevenlig. Men jeg tror, det er humoren i den. Den havde et kĂŠmpestort bĂžrnepublikum. SĂ„ jeg har isĂŠr fĂ„et kommentarer fra bĂžrn. Er blevet stoppet meget. Og mange af mine bĂžrns venner har set den. Det virker som om, nĂŠsten alle kender den.

Hvad skete der lige efter de sidste optagelser til serien?
SĂ„ lavede jeg 'Vild med dans', tror jeg. Det var nok lige, da anden sĂŠson af serien sluttede. Det Ă„bnede op for, at jeg sagde ja til utroligt mange ting, som jeg ellers ikke har gjort fĂžr. Alle mulige tv-programmer. Jeg prĂžvede at vĂŠre vĂŠrt for 'Vis mig dit kĂžleskab' sammen med Gorm Wisweh. Det var ikke lige noget for mig, Men sĂ„ havde jeg da prĂžvet det. Jeg fandt i hvert fald ud af, at det ikke var derfor, jeg var blevet skuespiller.

Husker du en sĂŠrlig episode?
Jeg husker mest samarbejdet. At sidde i sminken og snakke med de mennesker, jeg havde det godt med. Jeg grinede af Claus Riis Østergaard, som altid er underholdende - selv klokken fem om morgenen. Og sÄ delte jeg garderobe med Sarah Bousnina, som var helt ung, da hun startede, vist nok 15 Är. Hun kom fra Fyn og var flyttet ind hos sin moster i KÞbenhavn under optagleserne. Dét med at se hele branchen gennem hendes Þjne for fÞrste gang, gjorde et stort indtryk pÄ mig.

Bliver du stadig genkendt for 'LĂŠrkevej'?
Nej, det tror jeg ikke, jeg gÞr. Tit sÄ siger folk: "Hvor er det nu, jeg kender dig fra? Kan du ikke lige sige noget?" Og nÄr jeg sÄ nÊvner 'LÊrkevej', sÄ husker de den.

Foto: TV 2

2010

2010

Allan Tornsberg, dommer i ’Vild med dans’ fra 2005 til 2012.

Hvad laver du i dag?
Jeg bor i New York City, og det gjorde jeg ogsÄ, da jeg var med i 'Vild med dans'. Det var det, der var svÊrt.

Efter jeg har forladt ’Vild med dans’, trĂŠner jeg hovedsageligt mine elever i New York. Jeg rejser ogsĂ„ rundt i hele verden for at undervise og for at dĂžmme turneringer. Jeg dĂžmmer de mest prestigefyldte turneringer som ’British Open’, verdensmesterskabet og 'Asian Tour'.

Derudover ejer jeg ogsĂ„ selv en stor turnering i New York, der hedder ’Empire’, og som bliver afholdt hvert Ă„r i august.

Hvad husker du fra din tid som dommer i 'Vild med dans'?
Det glÊdede mig, at de professionelle dansere var sÄ professionelle, som de var. NÄr man er bag kulisserne, kan man se, hvor vigtig en brik de har i det store puslespil. Det glÊdede mig at se, hvordan de bragte den professionalisme, som de har lÊrt i danseverdenen, ud i det her tv-program. Og det gÊlder alt fra at hÄndtere et udfordrende spÞrgsmÄl fra en reporter til, hvilket lys de gerne vil have i deres cha-cha-cha-nummer.

Foto: TV 2

2011

2011

Kaare R. Skou, politisk reporter pÄ TV 2 fra 1989 til 2011.

Hvad laver du i dag?
Jeg er gÄet pÄ pension. Jeg har skrevet tre bÞger, og jeg skriver stadig. Og sÄ har jeg tre forskellige foredrag, jeg holder. Det ene handler om, hvordan politik bliver til pÄ Christiansborg. Det andet er om EUs historie, og det tredje handler om, hvad der stÄr i Grundloven. Til efterÄret skal jeg i gang med en stÞrre freelanceopgave for tv-kanalen DK4, det handler ogsÄ om politik.

Hvad husker du bedst fra din tid pÄ TV 2?
Jeg husker et vist mÄl af anarki. Man kan ogsÄ kalde det, at der eksisterede en flad struktur. NÄr en chef havde besluttet noget, kunne man altid fÄ en anden til at omgÄ det.

Benyttede du dig af det?
Skal vi ikke lade det ligge.

Er der en bestemt episode, du isĂŠr husker?
Da Poul SchlĂŒter gik af, og Nyrup kom til, var der en dronningerunde, der trak ud og trak ud og trak ud. Jeg stod og rapporterede i regnvejr pĂ„ Amalienborg Slotsplads, og der skete ikke rigtig noget. 'Eleva2ren' var fĂŠrdig, og der var ikke flere programmer. SĂ„ der var ikke andet at sende end mig. Det var en ret anstrengende enmandsforestilling, bĂ„de for mig og for seerne. Men jeg mĂ„tte jo fortĂŠlle om dronningenrunder gennem tiden. Hvordan det hele startede med Frederik VIII.

Foto: TV 2 / TV 2

2012

2012

Thomas Uhrskov, vĂŠrt og journalist pĂ„ programmerne ’PĂ„ ski’ og ’To pĂ„ ski’.

Hvad laver du i dag?
Jeg holder en del foredrag om ski og kommunikation. Derudover har jeg et firma med min kone, hvor vi har udviklet og sÊlger et Þkologisk middel, som reducerer risikoen for at blive bidt af flÄter. Vores Êldste datter var ved at omkomme, da hun blev bidt af en flÄt og fik borrelia af det. Det undrede os, at der ikke fandtes et godt Þkologisk middel, der reducerede risikoen for at blive bidt.

Hvad husker du fra din tid med programmet ’PĂ„ ski’?
Da den davÊrende programredaktÞr sÄ programmerne, sagde han, at det var Danmarks lÊngste hjemmevideo. Da han sÄ sÄ seertallene, var de faktisk umÄdeligt gode. SÄ satte han sig og sÄ programmerne igen og Êndrede faktisk opfattelse. Han kom hen og sagde, at han troede, han tog fejl. Programmet brÞd med nogle dogmer dengang. Der var mange krydsklip. Jeg kunne godt starte med at sige én sÊtning i Østrig, fortsÊtte sÊtningen i GrÊkenland og sÄ afslutte den i Norge.

Bliver du stadig genkendt for programmerne?
Selvom det er lĂŠnge siden, sĂ„ bliver jeg faktisk mindet om dem hele tiden. Der er to spĂžrgsmĂ„l, folk altid stiller: Hvad har du gjort af skiene? Og hvor er den gule jakke?

Foto: Jeanne Kornum / Scanpix Danmark

2013

2013

Rosalinde Mynster, spillede hovedrollen Fie i 'Badehotellet' i de fĂžrste fem sĂŠsoner.

Hvad har du lavet siden, du var med i 'Badehotellet'?
Jeg har spillet med i nogle film, blandt andet ’Christian IV – den sidste rejse’ samt ’I krig og kĂŠrlighed’, som jeg skal pĂ„ presseturnĂ© med. Og sĂ„ skal jeg spille med i forestillingen ’Amadeus’ pĂ„ Det kongelige Teater. Jeg skal spille Mozarts kone, Constanze.

Hvad husker du isĂŠr fra optagelserne til 'Badehotellet'?
Det var meget rart og intensivt at vÊre i det studie, fordi det var sÄ smukt bygget. Det var som at vÊre i et dukkehus, hvor alle detaljerne er fuldstÊndig pÄ plads. De gamle kÞkkenredskaber med hÄnddrevne maskiner til hakkekÞd og Êldgamle grydeskeer. Og den der "Madam BlÄ"-kande. Man kunne mÊrke, at mad ikke var masseproduceret dengang, det var et hÄndarbejde at lave maden. De havde stÞrre kÊrlighed til objekterne dengang, end vi har nu.

Hvorfor er 'Badehotellet' en succes?
Jeg tror, man har savnet noget tv, der kunne samle familien lidt mere. Der er sÄ meget krimi og voldsagtigt. 'Badehotellet' kan flere generationer se sammen.

Foto: Flindt Mogens / Ritzau Scanpix

2014

2014

Trine Panum Kjeldsen, vĂŠrt og redaktĂžr pĂ„ 'Station 2'. Desuden vĂŠrt pĂ„ TV 2 Nyhederne og pĂ„ TV 2 Sporten. Hun var pĂ„ TV 2 fra 1996 til 2014.

Hvad laver du i dag?
Jeg er billedkunstner pÄ fuld tid med eget galleri og atelier i BagsvÊrd. Jeg arbejder konstant pÄ at udvikle mit ekspressive udtryk, pÄ at blive dygtigere og komme med pÄ nye udstillinger i Danmark og i udlandet. Det er nu fem Är siden, jeg sagde mit job op pÄ TV 2, og det var en vild beslutning, men jeg har aldrig fortrudt det. Jeg har skabt et nyt liv med frihed under ansvar. Jeg glÊder mig dagligt over selv at kunne bestemme og vÊre tÊttere pÄ de mennesker, der betyder noget i mit liv, nemlig min familie, mine bÞrn og min mand.

Hvad husker du isÊr fra din tid pÄ TV 2?
Jeg husker et kĂŠmpe engagement. Der var pionerĂ„nd, og alt, der kunne lade sig gĂžre, blev eddermame prĂžvet af. Jeg var der i de gode Ă„r, hvor der var penge og muligheder, for vi var ikke sĂ„ mange i mediebranchen. TV 2 var de nye og de frĂŠkke, og man kunne altid gĂ„ et skridt mere - dĂ©t var meget Ă„nden pĂ„ TV 2.

Er der bestemte episoder, du husker?
Det, at seerne var sÄ engagerede i kriminalmagasinet 'Station 2', gjorde, at politiet fik opklaret nogle drabssager. Da tÊnkte jeg, at sÄ kan journalistikken jo noget. Seerne bidragede til, at retfÊrdigheden skete fyldest. Det var stort.

Foto: Christian Liliendahl / Scanpix Denmark

2015

2015

Rita Knudsen, medvirkede i dokumentarerne 'Da Aage forsvandt' fra 2015, 'Ritas valg' fra 2016 og 'Rita og Aages sidste dans' fra 2017, der omhandlede forholdet til hendes alzheimers-ramte mand, Aage.

Hvad skete der i dit liv, efter at din mand, Aage, dĂžde i 2016?
Jamen, der er sket rigtig meget. Blandt andet fik jeg selv konstateret krĂŠft i tyktarmen og blev opereret for det i 2017. Selv om jeg i fĂžrste omgang blev raskmeldt, opdagede de sidst i juli i Ă„r noget, der lignede metastaser i leveren. Med det resultat, at jeg blev opereret igen, denne gang i leveren. Men sĂ„ fandt lĂŠgerne ud af, det ikke var krĂŠft alligevel. SĂ„ der fĂžlte jeg, at jeg fik en ny chance, selv om jeg havde vĂŠret meget igennem.

Det er lykkedes mig at komme ud at gĂ„ et stykke af camino'en (pilgrimsrute i Europa, red.) i forĂ„ret sammen med en veninde. Det var en fantastisk oplevelse, og jeg hĂ„ber, at jeg kan komme til Japan ogsĂ„ og gĂ„ pĂ„ noget, der minder om caminoen derovre. Lige nu gĂžr jeg, hvad jeg kan for at blive frisk igen ovenpĂ„ operationen og gĂ„r til genoptrĂŠning to gange om ugen.

Og sĂ„ holder jeg foredrag i gennemsnit et par gange om ugen om dĂ©t at vĂŠre pĂ„rĂžrende til et menneske med alzheimers-sygdommen. Det har jeg gjort gennem flere Ă„r nu, og der er stor efterspĂžrgsel, selv om jeg aldrig har annonceret med det nogen steder. Det spredes udelukkende via mund-til-Ăžre-metoden.

Er der en sĂŠrlig episode, du husker fra tiden med programmerne?
Ja, jeg var overrasket over, hvor kendt et ansigt jeg blev overalt. Men gudskelov har der kun vĂŠret positive oplevelser med det. Nogle gange er der nogen, der lige pludselig gĂ„r over og giver mig et knus og siger: "Tusind tak for et godt program" og den slags. 

Foto: TV 2

2016

2016

Ib Andersen, fĂžrtidspensioneret fisker, som er en af de medvirkende i dokumentarserien 'PĂ„ rĂžven i Nakskov' fra 2015 og i  opfĂžlgerren 'Stadig pĂ„ rĂžven?' fra 2016.

Hvor er du i dit liv i dag?
Jeg er der, hvor det faktisk gĂ„r rigtig godt. I efterĂ„ret var jeg oppe i Gilleleje og kĂžbe en ordentlig fiskekutter. KnĂŠgten (Ibs sĂžn, Nikolaj, red.) er blevet fĂŠrdig pĂ„ SĂžfartsskolen og er uddannet som befaren matros. Nu hjĂŠlper han til pĂ„ kutteren. 

Hvad husker du fra de seneste optagelser til 'Stadig pÄ rÞven'?
Det, som jeg husker bedst, var, at jeg blev sat i spjĂŠldet nede i Afrika. Jeg havde vĂŠret til omskĂŠringsfest for en dreng, og da jeg sammen med fotografen Thomas var pĂ„ vej hjem igen, filmede han mig pĂ„ en skrotplads. Og det endte med, at han blev arresteret. Da jeg protesterede, var det mig, der kom bag tremmer i stedet for. Jeg sad der et par dage, fĂžr jeg kom for en dommer. Det hele blev filmet, sĂ„ mĂ„ske kommer det med i en tredje sĂŠson.

Bliver du stadig genkendt for programmerne?
Ja, det gÞr jeg hele tiden. Der er mange, der kalder mig for "movie star" og vil have taget selfies sammen med mig. Jeg er ogsÄ blevet ringet op fra Femern i Nordtyskland, hvor de fÞlger med i programmerne. De spurgte, om jeg ville vÊre guide og vise dem rundt i NykÞbing Falster, Maribo og RÞdby. Men jeg kan jo ikke tale tysk, sÄ det mÄtte jeg sige nej tak til.

Foto: TV 2

2017

2017

Josephine HĂžjbjerg, spillede hovedrollen som nissen Tinka i ’Tinkas juleeventyr’ i 2017.

Hvad har du lavet siden ’Tinkas Juleeventyr’?
Kort efter startede jeg pĂ„ optagelserne til en film, der hedder ’Hacker’. Det tog to mĂ„neder. Nu har jeg netop lavet serien ’FĂžrste gang’ til Vi Unges You tube-kanal. Og sĂ„ er jeg lige startet i 9. klasse, som jeg skal gĂžre fĂŠrdig.

Hvad husker du isĂŠr fra optagelserne til â€™Tinkas Juleeventyr’?
Jeg husker, at hele holdet havde et meget tÊt sammenhold. NÄr man er sammen i tre mÄneder, bliver man virkelig tÊtte. IsÊr blev mig og Albert (Albert Rosin Harson, red.) tÊtte, fordi vi ogsÄ boede sammen.

Er der én bestemt episode, du isÊr husker?
PÄ nogle optagelser skulle jeg sidde med en lille gris, og det var mere besvÊrligt, end jeg havde regnet med. Jeg troede, det var en stille og rolig gris, men dyr er bare svÊrere at optage med. NÄr jeg ville gÄ til hÞjre, ville den til venstre.

Foto: TV 2

FĂždselsdagsfejringen indledes mandag aften med, at det legendariske 'Lykkehjulet' vender tilbage i en sĂŠrlig kendis-udgave kl. 20.00 pĂ„ TV 2.

Fra tirsdag til lĂžrdag sendes 'Lykkehjulet' i en ordinĂŠr udgave kl. 18.25 pĂ„ TV 2.

Her kan du se musikvideoen med Hjalmar Larsen lavet i anledningen af TV 2s 30 Ärs fÞdselsdag. Video: TV 2 Danmark