Samfund

Tvillinger på 100 år er enestående - kun en ud af syv millioner er som dem

Lily Larsen og Edith Eriksen fylder 100 år og har fejret alle deres fødselsdage sammen.

Der er 10 minutter imellem dem. De bor begge i Københavnsområdet. De har fejret fødselsdag sammen 100 gange. Og så er de en slags biologisk mirakel.

Lily Larsen og Edith Eriksen er noget så sjældent som et sæt tvillinger, der runder 100 år. Det sker en ud af syv millioner gange, så damerne fra henholdsvis Amager og Frederiksberg i København er i mere end en forstand ganske unikke.

Spørger man Edith Eriksen, hvordan man bærer sig ad med at blive 100 år, er svaret ganske ligetil.

- Det går stille og roligt og uden de store oplevelser. Så kommer det af sig selv, siger hun til TV 2.

Søster Lily Larsen har lidt sværere ved at begribe, hvor tiden er forsvundet hen.

- Nu her til morgen, da jeg stod op og satte mig på sengekanten, tænkte jeg: Kan det passe, at der er gået 100 år, siden jeg så verden for første gang? Det må det jo gøre, tænkte jeg så. Og så gik jeg ud og lavede min morgenkaffe, fortæller hun.

Skærmydsler om stor og lille

Lily Larsen fortæller, at de to søstre altid har holdt fødselsdag sammen.

Netop spørgsmålet om, hvem der var den store, og hvem der var den lille, var i damernes barndom en kilde til skærmydsler.

- Det var det eneste, vi ikke kunne blive enige om. Hun ville være lillesøster, og der ville jeg ikke bøje mig. Det var faster Marie, der tog i mod os. Den historie har hun fortalt mange gange, for vi blev altid uvenner over det, siger Lily Larsen, der selv har stiftet familie og fået to piger, mens Edith Eriksen forblev ugift.

Edith Eriksen ser ud til at have vænnet sig til den biologiske rangorden som den ældste af de to. Når man runder 100 år, skal man heller ikke stille de store krav til resten af tilværelsen.

- Så længe man kan gå og høre og se, kan man ikke forlange mere, siger hun.