TV 2 erfarer: DR slår to kanaler sammen

16x9
(ARKIV) DR-Byen ved Ørestaden i København. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark

Mandag kom det frem, at der allerede er taget hul på den forventede række af fyringer i DR.

Når Danmarks Radio i dag offentliggør sin spareplan, medfører det blandt andet, at kanalerne DR K og DR 2 bliver slået sammen. Det erfarer TV 2. 

To andre kanaler, DR 3 og DR Ultra, vil fremover blive kanaler på nettet.

Samtidig skal DR's netnyheder i fremtiden hovedsageligt komme fra de nyheder, der i forvejen bliver prioriteret til tv og radio.

Derudover rammer sparekniven også radiokanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz, som må lukke på grund af besparelserne, skriver Politiken. Det har TV 2 dog endnu ikke fået bekræftet.

Skal spare 20 procent

Det hele sker som en konsekvens af medieaftalen, hvor public service-koncernen skal skære knap 20 procent af budgettet de kommende fem år.

I april præsenterede kulturminister Mette Bock (LA) aftalen, hvor det blandt andet fremgik, at både Radio24syv og DR skulle spare, mens der skulle gøres plads til en ny tv-kanal med kultur og musik.

- Der er behov for, at vi får taget nogle dybe spadestik, i forhold til hvor hurtigt medierne udvikler sig, lød det dengang fra kulturministeren. 

DR skal fyre flere medarbejdere

Tidligere på dagen kom det ligeledes frem, at der allerede er taget hul på den forventede række af fyringer i DR i forbindelse med spareplanen.

- Det drejer sig jo om personaleforhold, og derfor har jeg ikke yderligere kommentarer til dette. Nu ser vi frem til snart at kunne melde en samlet plan ud for tilpasningen af DR, siger DR's kommunikationschef, Lasse Bastkjær Jensen.

Public service-aftalen - og dermed rammen for DR's retning fremover - ligger klar i Kulturministeriet. Ifølge en intern mail i DR er kontrakten for aftalen endeligt underskrevet. Den bliver offentliggjort tirsdag.

Som et led i ny spareplan sammenlægger DR kanaler. - Der risikerer at ske en udvanding, siger medieforsker.

Stormøder for medarbejdere

DR holder stormøde for sine medarbejdere i København tirsdag klokken 10, hvor DR vil gennemgå detaljerne i spareplanen efter medieaftalen.

Det fremgår af en mail, som DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, mandag aften har sendt til de ansatte i public service-koncernen.

Klokken 15 holder DR desuden et stormøde i Aarhus-afdelingen om situationen.

Medieforsker: Kan betyde udvanding

Mads Kæmsgaard Eberholst, medieforsker på Roskilde Universitet (RUC), siger til TV 2, at en sammenlægning af kanaler kan betyde en udvanding.

- Det tyder på en form for konsolidering, hvor man kan udkomme med det samme resultat på færre kanaler. Men profilerne på kanalerne bliver alt andet lige en anelse svagere, og man kan frygte, at man, når man laver sådan en sammenlægning, laver en udvanding af kanalerne, siger Mads Kæmsgaard Eberholst.

Medieaftalen