Samfund

Populært radioprogram smækker med døren og forlader Radio24syv

Karakteren Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Linda Kastrup / Scanpix Denmark

Det prisvindende radioprogram 'Den Korte Radioavis' skifter udover kanal også navn.

'Den Korte Radioavis' med seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i spidsen forlader Radio24syv og rykker over på internetradiostationen Den2radio.

Det skriver fagbladet Journalisten

På korrespondentens Twitter-profil skriver hun: 

- Beklager. Jeg glemte at begynde med punktum; @radio24syv kan rende mig i røven. Nu går jeg til @den2radio og laver nyheder! Hver dag! Live! Vi høres ved.

Ny kanal og nyt navn

'Den Korte Radioavis' startede i 2015 ud med at sende i hverdagene på Radio24syv, men senere blev det til 'Den Korte Weekendavis', der kun sendte om fredagen.

Kirsten Birgit, der spilles af Frederik Cilius, udgør sammen med Rasmus Bruun og Zissel Astrid Kjertum-Mohr holdet bag det prisvindende satireprogram. 

Zissel Astrid Kjertum-Mohr, der er producer på programmet, bekræfter over for Journalisten, at programmet i fremtiden skal sendes på Den2Radio. 

- Det er rigtigt nok, at Den2Radio har snuppet Kirsten Birgit, siger hun.

Fremover skal 'Den Korte Radioavis' hedde 'Den2radioavis'. Det er dermed tredje gang, at programmet skifter navn.

Ikke årsag til bekymring

Mikael Bertelsen og Mads Brügger, der begge er programchefer på Radio24syv, bekræfter overfor Berlingske, at 'Den korte radioavis' fremover hører hjemme hos Den2radio.

Og selvom det drejer sig om et populært program, så er det ikke årsag til større bekymring.

- Nu får vi noget andet. Kirsten Birgit er jo ikke den eneste, der kan finde ud af at lave radio i Danmark. Det kan godt være, at det har været et meget hypet program, men i det store hele betyder det ikke noget, at vi mister det, siger Mikael Bertelsen til Berlingske.

- Det, som trækker, er meget mere vores daglige debatprogrammer.

Ingen af de to programchefer ønsker at udtale sig om, hvad der ligger til grund for bruddet. De forklarer det med, at de generelt ikke kommenterer på personaleanliggender.

Et scoop for alle

Mens de hos Radio24syv ikke har givet Kirsten Birgit en tårevæddet afsked, er den daglige leder hos Den2radio, Jytte Nordholt, positiv over det nye samarbejde. Journalisten har spurgt hende, om hun ser det som et scoop for stationen at få Kirsten Birgit med ombord.

- Det håber jeg da, at det er. Jeg håber, det er et scoop for alle, siger hun til Journalisten.

Kirsten Birgit, der på sin Twitter-profil kalder sig en jernlady, er kendt for ikke at lægge fingre imellem, når hun udtaler sig i programmet eller på Twitter. 

Duoen har over foråret været aktuel med teatershowet 'Det Skide Show'. Et show, som Soundvenue gav fire stjerner.