Presselogen

TV 2-vært skulle ikke have skrevet Facebook-opslag, mener chefredaktører

TV 2s sportsvært Morten Ankerdal burde ikke have skrevet et opslag på Facebook med støtte til DBU, lyder det fra en række chefredaktører.

Selvom fodboldlandsholdet søndag spiller landskamp mod Wales, er DBU og Spillerforeningen fortsat i konflikt omkring en ny aftale for spillerne.

De præcise detaljer vedrørende konflikten er ikke kommet frem, men det handler blandt andet om DBU's kommercielle rettigheder på den ene side og spillernes individuelle sponsoraftaler på den anden.

Onsdag resulterede konflikten i, at Danmark stillede med et reservelandhold i en kamp mod Slovakiet. I den forbindelse skrev TV 2s sportsvært Morten Ankerdal på sin Facebook-profil et længere indlæg, som i dagene derpå blev delt igen og igen og flittigt kommenteret.

- Det er sjældent, jeg blander mig i debatter om sager, jeg potentielt kan risikere at skulle dække. Men landsholdskonflikten er så afgørende, at jeg nu gør en undtagelse. Selv om det er uskønt, så forstår jeg faktisk DBU. Det her er en skillevej, skriver han indledningsvis i indlægget, som kan læses i sin helhed lige nedenfor.

Forkert at udtrykke holdning

Men det indlæg burde han ikke have skrevet, lyder det fra Jan Schouby, chefredaktør for Århus Stifttidende, i dagens udgave af Presselogen på TV 2 NEWS.

- Han går over stregen. Jeg kan ikke forstå, at han sætter sig i den situation. Hvis det var en af mine journalister, ville jeg sige, at det ikke går, og han ville være udelukket for at fortsætte med at dække sagen.

Det var samtlige af panelets chefredaktører enige i.

- Personligt er jeg enig i, hvad han skriver, men problemet er, at man bliver usikker på, om han kan lave et balanceret interview i det øjeblik, hvor han skal interviewe en af parterne, siger Berlingskes chefredaktør Tom Jensen.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, er til gengæld mindre klar i sin holdning til, hvorvidt Morten Ankerdal burde have givet udtryk for sin holdning i sagen.

- Jeg synes, Morten Ankerdal skriver med omtanke. Skulle han have ytret sig på den måde? Nej, det synes jeg ikke. Er det okay, han gør det på sin private Facebook-profil? Det må være op til ham, lød det fra Frederik Lauesen i Presselogen.

TV 2 har i dag forgæves forsøgt at få en kommentar fra Morten Ankerdal. Men han har tidligere givet udtryk for, at han ikke ønsker at kommentere sit indlæg på Facebook yderligere.