Flygtninge vil hylde Danmark: - Tak til danskerne for gæstfriheden

Jasmin Ibrisimovic kom til Danmark for 25 år siden. Nu vil han gerne fremhæve de positive historier.

Danmarks modtagelse af flygtninge fortælles i dag oftest gennem historier om, at der bliver udskrevet burkabøder, at flygtninges større kontantbeløb kan blive beslaglagt ved grænsen, og at det foreslĂĄs, at hĂĄndtryk skal være et krav for at kunne fĂĄ statsborgerskab

Men det er ærgerligt, mener folkeskolelæreren Jasmin Ibrisimovic.

Han er oprindeligt fra Bosnien, men kom til Danmark som flygtning for 25 år siden, og den modtagelse, han og hans landsmænd dengang fik, var bestemt ikke dårlig.

- Vi blev taget imod med åbne arme, fortæller han til TV 2.

- De åbnede deres hjerter for os, og nu vil vi gerne betale gælden tilbage til danskerne, siger Jasmin Ibrisimovic, der er i fuld gang med forberedelserne til den fest, der skal vise hans taknemmelighed.

Lørdag aften vil 350 mennesker samles i Albertslund, hvor der vil være en række optrædener og interviews med nogle af de 20.000 bosniere, der i begyndelsen af 1990’erne kom til Danmark.

Vil også fortælle den gode historie

Lørdag har Jasmin Ibrisimovic travlt med at fĂĄ de sidste detaljer pĂĄ plads til den fest, han har brugt det seneste ĂĄr pĂĄ at arrangere.

Idéen kom, da han sidste forår sad til en påskefrokost med familien.

- Vi kom frem til, at vi alle sad med en følelse af, at vi havde brug for at sige tak og råbe højt, fortalte han fredag i ’Go’ aften Danmark’.

Her fortalte han også, at det måske ikke var helt tilfældigt, at det netop var nu – efter 25 år – at han fik brug for at gøre opmærksom på den varme velkomst, han fik, da han kom til Danmark.

- Det er blandt andet vores ønske at fremhæve positive sider af vores land. Nogle gange sidder man og er frustreret over, at man nævner Danmark og danskerne i en negativ kontekst. Vi vil i stedet fremhæve alle de gode og fantastiske ting ved vores land, sagde han fredag.

- Vi skal blive bedre til, at retorikken ikke bliver så negativ. For hvis man kun fokuserer på de negative ting, er der ikke plads til de positive ting, som der sker rundt omkring. Dem skal vi i aften have frem i lyset, siger han lørdag.

Afstemning

Synes du, at retorikken omkring flygtninge er for hĂĄrd?

Politisk opbakning

Jasmin Ibrisimovic håber, at kulturfesten ikke bliver en engangsforestilling, men at det bliver et tilbagevendende event, der hylder den danske gæstfrihed.

I første omgang tager arrangementet udgangspunkt i flygtninge fra Bosnien, men om det bliver anderledes næste gang, må tiden vise.

Indtil videre er han bare glad for den store opbakning, han har mødt – også fra politisk side.

- Det glæder mig, at der er så mange politikere, der møder op. Jeg er en lykkelig mand, når jeg kan sige, at vi kan samle politikere fra alle partier til festen, lyder det.