Samfund

Nye ulvehvalpe højst sandsynligt set i Jylland

En pattedyrsekspert mener, at der med 99 procents sikkerhed er tale om et nyt kuld jyske ulvehvalpe.

Sidste sommer blev det slået fast, at ulven for alvor er kommet til Danmark for at blive. Her kunne nemlig både en jæger og et vildtkamera dokumentere, at et ulvepar i Vestjylland havde fået unger.

Og det samme ser ud til at gælde for i år. I hvert fald kan ulveentusiasterne fra Ulvetracking.dk igen præsentere billeder af, hvad der lader til at være en ulvehvalp i samme område som sidste år.

Fik tilsendt videomateriale med ulve

Mistanken om nye hvalpe i området opstod i juli måned, da medstifter af Ulvetracking.dk Paw Rasmussen så ulvespor i sandet i den vestjyske ulvezone.

- Jeg kunne følge sporene omkring 500 meter. Der var både spor fra voksne, og så kunne jeg skelne spor fra to - tre hvalpe, siger han til TV 2.

Kort efter modtog Ulvetracking.dk en video, som var optaget med et mobilkamera, af, hvad der efter al sandsynlighed var to ulvehvalpe, der krydsede en grusvej. Personen, som har optaget videoen, ønsker dog ikke denne video offentliggjort.

Senere på sommeren modtog Ulvetracking.dk så endnu en mobilfilm fra en lodsejer, som havde filmet, hvad, hun mente, var ulve på en mark ved hendes gård. Efter at have vist optagelserne til en ekspert på området, som var enig i, at der højst sandsynlig var tale om en ulv, blev der sat vildtkameraer op i området.

99 procent sikker på at det er en ulv

Ud af 150 billeder taget i området viste ét sig at være særlig interessant. Billedet, som er fanget om natten, viser nemlig med høj sandsynlighed en ulvehvalp komme forbi.

Ifølge pattedyrsforsker, PhD og Carlsbergfondets internationaliserings postdoc ved University of California, Davis, er der flere ting, der tyder på, at der er tale om en ulvehvalp.

- Hvis man sammenholder billedet med et billede af en ræv fra samme vildtkamera, så kan man se en tydelig forskel. Det, sammenholdt med måden den er bygget på, og dens halespids er blandt de ting, der får mig til at sige, at jeg er 99 procent sikker på, at der er tale om en ulv, siger han til TV 2.

For at være helt sikker på, at der virkelig er tale om nye ulveunger, vil Ulvetracking.dk nu indsende afføringsprøver til dna-analyse.