Tre danske oplevelser er blandt de 100 bedste i verden

Kåringen af tre danske oplevelser i verdenskendt magasin vil øge turismen i Danmark, lyder reaktionen.

I selskab med steder som Governors Island i USA, Louvre i Abu Dhabi og Golden Bridge i Vietnam er tre danske attraktioner.

Det viser en liste over de 100 bedste oplevelser i verden i 2018, som det kendte amerikanske Time Magazine har udgivet.

Stederne, der er blevet udpeget i Danmark, er oplevelsescenteret Experimentarium i Hellerup, forlystelsesparken Tivoli og restauranten Noma.

- Vi er helt vildt stolte over at være i så flot et selskab, siger Tivolis underdirektør, Dorthe Weinkouff Barsøe.

Hun mener, at kåringen er en anerkendelse af Danmark og København som et attraktivt sted, der formår at tiltrække turister.

Experimentariums administrerende direktør, Kim Gladstone Herlev, er også stolt. Han sammenligner kåringen med at få tildelt Michelin-stjerner.

- Når en gigant som Time Magazine sætter Experimentarium på verdenskortet som en af verdens mest innovative og trendsættende oplevelser, så er det jo som at få tre Michelin-stjerner, siger han i en pressemeddelelse.

- Vi er mildest talt ved at revne af stolthed. Målet med det nye Experimentarium var at skabe et science center i absolut verdensklasse – og det kan vi vist godt tillade os at sige er lykkedes.

Færøerne er også repræsenteret på listen ved restauranten Koks. Stedet blev sidste år den første restaurant på Færøerne til at modtage en Michelin-stjerne.

Sådan er 'World's Greatest Places' blevet til

Det er første gang, at Time Magazine offentliggører listen 'World’s Greatest Places'.

Magasinet har modtaget nomineringer fra deres redaktører og korrespondenter verden over og har sammen med eksperter sammensat listen på 100 oplevelser fra seks kontinenter og 48 lande.

De 100 udvalgte oplevelser er baseret på deres kvalitet, originalitet, innovation, bæredygtighed og indflydelse.

Kilde: Time Magazine

Oplevelser fra seks kontinenter er på listen

Det er første gang, at Time Magazine, som ellers er særlig kendt for deres årlige liste over verdens 100 mest indflydelsesrige personer, laver en liste over de bedste oplevelser i verden.

Listen er sammensat af flere typer oplevelser som eksempelvis museer, restauranter, parker og hoteller - men fælles for dem alle er, at oplevelsen i sig selv er i verdensklasse.

I alt er oplevelser fra seks kontinenter og 48 lande på listen.

Hos VisitDenmark er der også glæde over de danske kåringer.

- Det vil i den grad sætte Danmark endnu mere på verdenskortet. Vi er ikke særlig kendte i udlandet, så enhver fornem hæder til Danmark og danske attraktioner, restauranter og oplevelsessteder vil øge interessen for vores land, siger kommunikationschef Anders Rosbo.

Hæder tiltrækker turister

VisitDenmarks kommunikationschef forklarer, at kåringerne skal ses som et udtryk for danske steders evne til at genopfinde sig selv.

- Vi har ikke noget fyrtårn som Eiffeltårnet, så vores restauranter og attraktioner skal gang på gang forny sig selv for at tiltrække turister. At vi har fået tre steder på top 100-listen er flot. Det viser, at vi formår at være innovative, og det er en forudsætning for at tiltrække nye turister, siger Anders Rosbo.

Tivolis underdirektør, Dorthe Weinkouff Barsøe, er heller ikke i tvivl om, at kåringen vil være med til at trække flere turister i Tivoli.

- Vi kan mærke, at når vi får en god omtale, så kommer flere turister til vores programpark. Og at være en del af denne liste er stort.

Se hele listen over de 100 bedste attraktioner i verden, som Time Magazine har udvalgt, her.