Samfund

Nu er der markant flere sosu'er med ikke-vestlig baggrund

Der blev ansat flere ikke-vestlige borgere i den kommunale ældrepleje i 2016 og 2017 end etniske danskere.

Flere ikke-vestlige borgere kommer på besøg hos de ældre i kommunerne, når der skal gøres rent, eller de ældre skal hjælpes på andre måder.

Antallet af fuldtidsansatte på social- og sundhedsområdet med ikke-vestlig baggrund steg med ni procent fra 2016 til 2017. Dermed blev der ansat flere med ikke-vestlig baggrund end med etnisk dansk baggrund.

Sådan lyder konklusionen i en analyse i Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev Momentum lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

I 2017 steg antallet af ikke-vestlige ansatte på social- og sundhedsområdet med 1050 personer mod 925 med etnisk dansk baggrund, skriver Momentum.

Kommunerne oplever store udfordringer med at finde nye ansatte på området, samtidig med at antallet af ældre stiger. 

Derimod oplever de ikke særlige udfordringer ved ikke-vestlige ansatte inden for sosu-faget. Det fortæller formanden for Danske SOSU-skoler, Jeppe Rosengård Poulsen.

- Selvfølgelig er der nogle kanter, som skal rettes til, men det vil der jo være lige meget hvad, så snart man skal lære en ny kultur og et nyt sprog at kende. 

- De her medarbejdere er værdsat i praksis, og de udgør et segment af vores elever, som sætter stor pris på at være i uddannelse og på at kunne komme i arbejde, siger Jeppe Rosengård Poulsen til TV 2.

En udvikling i den rigtige retning

Den nye analyse glæder Michael Ziegler (K), der er borgmester i Høje-Taastrup Kommune og formand for Kommunernes Landsforenings løn- og personaleudvalg.

- Det er en god udvikling, der afspejler, at kommunerne tager et stort samfundsansvar og samtidig gør alt, hvad de kan for at sikre arbejdskraft til social- og sundhedsområdet, siger Michael Ziegler til Momentum.

Han fremhæver, at det er vigtigt og godt, at folk med den rette uddannelse og kvalifikationer bliver ansat, og der er etnicitet ligegyldig.

Udviklingen skyldes blandt andet et stigende uddannelsesniveau blandt folk med ikke-vestlig baggrund.

Det fortæller Frederik Thuesen, forskningsleder på Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - Vive, til magasinet.

Frederik Thuesen vurderer, at det er fornuftigt, at kommunerne har fokus på folk med ikke-vestlig baggrund, da de er vigtig arbejdskraft.

Jeppe Rosengård Poulsen siger, at forklaringerne på stigningen kan være mange, men at en årsag kan være, at sosu-faget er et fag, som henvender sig til mennesker, der gerne vil hurtigt ud på arbejdsmarkedet. 

Han fortæller, at det er noget, som sosu-uddannelserne selv har gjort noget for ved at etablerere et særligt grundforløb, der var rettet mod indvandrere og flygtninge. Dette grundforløb blev på grund af en reform fjernet i 2015. 

- Derfor er mit bud, at tallene fremadrettet vil falde. Det er meget svært, hvis man kommer fra en sprogskole, at hoppe ind i et forløb på lige fod med andre danskere.  

Rengøringspersonale er det kommunale jobområde, hvor andelen af ikke-vestlige medarbejdere er størst. Her ligger andelen på 29 procent.

Ansatte med ikke-vestlig baggrund på hele social- og sundhedsområdet udgør samlet set 13 procent.