Samfund

Enorm gymnasiefest i Dyrehaven forløb fredeligt

Flere tusinde unge fejrer gymnasiestarten i Dyrehaven. De største gener i år kommer fra bier og glat græs.

Den årlige skolestartsfest for københavnske gymnasieelever i Dyrehaven er forløbet uden grimme alkoholforgiftninger.

Fredag aften oplyste Claus Staunstrup Nilsson, der er chef for Natteravnene, til Ritzau at de cirka 70 natteravne og de mange samaritter har haft nok at se til alligevel.

Blandt andet er usædvanligt mange unge blevet stukket af hvepse, ligesom det våde føre også har medført forstuvede og brækkede ankler.

- Selvfølgelig er der nogen, der har fået for meget at drikke, men det store "issue" har altså været bistik og de glatte bakker, siger chefen for Natteravnene.

Aftenen er forløbet godt

Vagtchef hos Nordsjællands Politi Martin Bakke oplyser til TV 2 lørdag morgen, at det har været en rolig aften og nat i Dyrehaven. 

- Der er selvfølgelig altid nogen, der får lidt for meget at drikke, og når man samler mere end 6000 mennesker, vil der ske lidt småting. Men alt i alt er aftenen forløbet godt, siger Martin Bakke.

Han fortæller, at de har registreret tre sager med euforiserende stoffer, og at der er kommet en enkelt anmeldelse om vold i nattens løb.

- Der er tale om en ung mand, der er blevet slået med en flaske og knytnæveslag, siger Martin Bakke. 

Flere måtte til udpumpning i 2016

Hos Nordsjællands Politi var meldingen omkring klokken 22 fredag, at omkring 70 unge har været en tur forbi samaritterne. Til sammenligning var tallet sidste år 120, og dermed går det ifølge politikommissær Michael Hansen i den rigtige retning.

- Der er de sædvanlige småslagsmål, når mange unge mennesker er samlet. Men vores fornemmelse er, at det ikke er så slemt som sidste år, og året forinden gik det jo helt galt, siger politikommissæren.

Den årligt tilbagevendende begivenhed fik i 2016 stor opmærksomhed. Ved den lejlighed var omkring 10.000 med til festen, og indtaget af alkohol blev så voldsomt, at mange unge blev forgiftet og måtte udpumpes.

Årets Puttefest begyndte allerede omkring klokken 15.00.