Kun fem kommuner har fortsat afbrændingsforbud - se om din er iblandt

Størstedelen af landets kommuner har ophævet afbrændingsforbuddet. Kun fem kommuner opretholder forbuddet i noget tid endnu.

En knastør sommer, der siden maj bød på høj sol og meget lidt nedbør, har givet afbrændingsforbud i hele landet. Hele landet har været dækket siden den 4. juli. Men den seneste uges regn har fået de fleste til at ophæve forbuddet.

Senest har 11 kommuner i Nordsjælland fulgt trop. Dermed er der kun afbrændingsforbud i fem kommuner.

Det drejer sig ifølge Ritzau om Randers, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs og Bornholm. 

Ser tiden an

Bornholms kommune opretholder forbuddet indtil mandag, men situationen vurderes dog løbende.

De østjyske kommuner tager også bestik af forbuddet hen ad vejen, men indtil andet er meldt ud vil afbrændingsforbuddet gælde til fredag.

Mange andre har allerede ophævet forbuddet

TrekantsomrĂĄdets Brandvæsen, der dækker seks kommuner i Jylland, ophævede mandag som de første afbrændingsforbuddet.

- Ud fra en samlet vurdering af de nuværende vejrmæssige forhold, herunder tørkeindekset, ophæves afbrændingsforbuddet nu, sagde beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen mandag til TV SYD.

Se, om din kommune stadig er omfattet af afbrændingsforbuddet her:

Hold jer opdateret

Danske Beredskaber opfordrer fortsat til, at borgerne holder sig opdaterede og ikke forudsætter, at afbrændingsforbuddet er ophævet i ens kommune, bare fordi det har regnet meget i weekenden.

 - Det kan selvfølgeligt virke forunderligt, at der er afbrændingsforbud, der hvor man er, hvis man har stĂĄet tre dage i silende regn. Men det kommer an pĂĄ, hvor meget der falder og hvor hurtigt. Det kan tage tid, inden vanddepoterne under jorden er fyldt op, sĂĄ planterne kan fĂĄ noget væske, siger sekretariatschef hos Danske Beredskaber Bjarne Nigaard. 

At det har været en tør sommer understreges af, at der i perioden fra maj til juli var 2091 naturbrande i Danmark mod normalt omkring 600.