Samfund

Obama kommer på besøg i Danmark

I Kolding er man ved at revne af stolthed over, at den tidligere præsident har takket ja til invitationen. - Forvent at blive inspireret, lyder det.

Sidst i september får Syddansk Universitet (SDU) i Kolding fornemt besøg af ikke mindre end en tidligere amerikansk præsident.

Det sker, når Donald Trumps forgænger, Barack Obama, den 28. september deltager i en såkaldt 'Q&A'-samtale med forretningsledere, studerende og andre fremtrædende personer i byen.

Overskriften på mødet hedder ’A Conversation with President Barack Obama’ – en samtale med præsident Barack Obama.

Vi har al mulig grund til at være stolte

Koldings borgmester

Besøget er arrangeret af den erhvervsdrivende fond Business Kolding.

- En af de mest karismatiske og vigtige ledere i verden har takket ja til at besøge os. Det er et stort øjeblik for Kolding, oplyser Morten Bjørn Hansen, som er administrerende direktør i Business Kolding, i en pressemeddelelse.

Også Koldings borgmester er ovenud tilfreds med det kommende besøg:

- Ved arrangementet vil nuværende og fremtidige ledere få mulighed for at opleve præsident Barack Obama helt tæt på. Alle kan forvente at blive inspireret. Og vi har al mulig grund til at være stolte, oplyser Jørn Pedersen i pressemeddelelsen.

Arrangementet er ikke for alle - kun for personer, der bliver inviteret.

Var på besøg to gange som siddende præsident

Det er fjerde gang, at Barack Obama besøger Danmark. Hvornår han første gang besøgte Danmark, vides ikke med sikkerhed, men da han som siddende præsident i september 2009 besøgte Danmark, afslørede han, at det ikke var første gang, at han var på dansk jord.

Dengang var han på et lynvisit i forbindelse med Den Internationale Olympiske Komités (IOC) udvælgelse af værtsbyen for OL 2016, hvor Chicago håbede at blive valgt.

Præsidenten kom tilbage til København i december samme år under afholdelsen af klimatopmødet COP15 i København.

Og nu vender Barack Obama altså tilbage endnu en gang, nu som tidligere amerikansk præsident.

Det er ikke første gang i år, at en tidligere amerikansk præsident er på besøg i Danmark. Således fik København i april besøg af Bill Clinton, der gav en tale under et ledertræf, som det internationale direktørnetværk ’Presidents Institute’ havde arrangeret i Bella Centret.