Samfund

Bus til Smukfest har fået klippet pladerne: Dumpede to dage i træk

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen kalder det uacceptabelt, at politiet har kunnet konstatere fejl på en række busser.

Politiets kontrol af de busser, der lige nu fragter festivalgæster til Smukfest i Skanderborg, har resulteret i, at en bus har fået klippet pladerne.

Det fortæller TV 2s reporter Friederike Felbo, der befinder sig ved politiets kontrolområde i Skanderborg.

Det sker, fordi den pågældende bus også dumpede i politiets test af blandt andet bremser og dæk onsdag, hvor 11 ud af i alt 18 busser blev sendt til syn på grund af anmærkninger.

Den er blevet kørt direkte til værkstedet

Stig Simonsen

Torsdag har indtil videre ni busser været gennem politiets kontrol, og seks busser er blevet indkaldt til syn.

- En af busserne har fået kørselsforbud - og to af busserne så vi også i går. Så det er ikke så godt, siger politikommissær Stig Simonsen til TV 2.

Han påpeger, at den ene af busserne i politiets kontrol onsdag havde samme fejl i går som i dag.

- Den er blevet kørt direkte til værkstedet.

I en mail til TV 2 skriver transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen følgende:

- Sikkerheden skal naturligvis være i orden, og derfor er det ikke acceptabelt, at politiet har kunnet konstatere fejl på en række busser ved Smukfest. Færdselsstyrelsen var også til stede, og jeg derfor bedt styrelsen om at se nærmere på den konkrete kontrol ved Smukfest, og om der eventuelt er behov for at øge kontrollen med synshallerne.

- Noget må være galt i synshallerne

Torsdag opfordrer fagforbundet 3F, der organiserer buschaufførerne, Færdselsstyrelsen til at skærpe kontrollen med de danske synshaller.

Det skyldes, at de pågældende busser – ifølge busselskaberne – er blevet testet i synshaller inden for de sidste par måneder.

- Noget må være galt i synshallerne, når de kan køre rundt en måned efter (test i synshal, red.) med for eksempel defekte bremser, siger Jan Villadsen, der er formand for Transportgruppen i 3F, til TV 2.

Direktøren for brancheforeningen Danske Busvognmænd, Michael Nielsen, er langt fra tilfreds med resultaterne af politiets kontroller i Skanderborg:

- Som brancheforening har vi gjort rigtig meget det seneste år for at sikre, at vores medlemmer forstår, at de har et ansvar, i forhold til at busserne skal være i orden og ikke kun, når de skal i kontrol, men i det hele taget, siger han til TV 2.

Efter at 11 ud af 18 busser dumpede færdselstjek ved Smukfest, lægger 3F op til, at Færdselsstyrelsen skærper kontrollen.