Enigt byråd vil fjerne Trumps Hollywood-stjerne

16x9
Sådan så Trumps stjerne ud, efter den blev smadret i slutningen af juli. Siden da er den blevet genskabt. Foto: Lucy Nicholson / Ritzau Scanpix

Nu er det op til Los Angeles' og Hollywoods handelskammer at beslutte, om den omdiskuterede stjerne skal væk.

Normalt forbinder man Hollywoods Walk of Fame med verdensberømte skuespillere og musikstjerner.

Men blandt de mere end 2600 rødlige stjerner er også navnet på USA’s præsident Donald Trump at finde.

Men det skal ikke være tilfældet meget længere, hvis det står til byrådet i Vesthollywood. Det oplyser borgmesteren på Twitter:

- Vesthollywoods byråd har enstemmigt besluttet at bede Hollywoods handelskammer om at fjerne Donald Trump-stjernen på Hollywood Walk of Fame, skriver han.

Borgmester John Duran efterfølger sit tweet med en række hashtags – blandt andet #horcruxdestroyed (ødelagt horcrux), som er en henvisning til Harry Potter-universet, hvor onde troldmænd kan lægge en del af deres sjæl i et objekt – en såkaldt horcrux.

Ødelagt to gange

Bag byrådets anbefaling om at fjerne Trump-stjernen ligger flere årsager.

De begrunder blandt andet opfordringen med præsidentens syn på klimaforandringer, hans politik om at skille familier ad ved grænsen, hans behandling af transpersoner og hans håndtering af undersøgelsen af den russiske indblanding i præsidentvalget i 2016.

Derudover er stjernen, som Donald Trump modtog i 2007 for sit arbejde med realityserien ’Hyret eller fyret’, også gentagne gange blevet vandaliseret.

Blandt andet er den blevet udstyret med en mini-grænsemur, et hagekors og et guldtoilet, der opfordrede forbipasserende til at ”take a Trump”.

Stjernen er to gange blevet totalt ødelagt – senest den 25. juli i år, hvor en 24-årig mand smadrede den med en hakke.

Anser stjernen som historisk

Stjernen, der er nedsat til ære for Trump, er sidenhen blevet genskabt, og det er nu op til Hollywoods handelskammer at afgøre, om den skal have lov at blive liggende.

Umiddelbart ser det dog ikke ud til, at handelskammeret har tænkt sig at følge byrådets anbefaling.

I forbindelse med at sexanklagerne mod stjerner som Bill Cosby og Kevin Spacey kom frem, meldte kammeret ud, at man ikke havde i sinde at fjerne de anklagedes stjerner, da de anser dem for at være ”historiske landemærker”.

- Når først en stjerne er blevet tilføjet til The Walk, bliver det opfattet som en historisk del af Hollywood Walk of Fame. Derfor har vi aldrig fjernet en stjerne, sagde handelskammerets præsident, Leron Gubler, dengang.