Festival aflyst, men kunderne kan ikke få penge retur

16x9
Lene Egholm Wittenhoff skulle have været afsted på festival med sin veninde. Mandag kontaktede hun politiet for at forhøre sig om sine rettigheder. Foto: TV 2

45-årige Lene Egholm Wittenhoff og tusindvis af andre danskere står nu tilbage med ugyldige billetter til festivalen For Evigt.

Cirka 2000 koncertgængere har købt billet til hiphopfestivalen For Evigt, der skulle have fundet sted i Valbyparken den 24. og 25. august.

Men i forrige uge meddelte arrangøren bag, Tanja Haddaoui, at den i år er aflyst. 

Hun oplyste samtidig, at billetkøberne skulle rette henvendelse til billet.dk, hvor de kunne få deres penge retur.

Men det afviser billetfirmaet i en mail, som er blevet sendt til de personer, der har købt billet til festivalen.

Arrangøren har pengene på egen konto

I mailen skriver billet.dk, at Tanja Haddaoui har fået billetindtægterne direkte ind på sin egen konto:

- Det vil sige, at 'For Evigt Events' og Tanja Haddaoui har dine billetpenge på deres konto, og i denne situation skal arrangøren selv sørge for tilbagebetaling i tilfælde af aflysning, står der i mailen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Ifølge BT skyldes aflysningen blandt andet, at det ikke har været muligt at finde et hovednavn. Det forklarede Tanja Haddaoui til avisen den 14. juli:  

- Den største udfordring i år har været, at vi ikke kunne finde et rockhovednavn, der kunne sælge de billetter, der gør, at det kan løbe rundt. Samtidig har Koda nedlagt et fogedforbud, fordi Koda gør krav på 120.000 kroner fra festivalen sidste år. De sidste to måneder har jeg godt vidst, at det gik den vej, men jeg håbede, at der stadig var en mulighed for at gennemføre eventet. Det var desværre umuligt, og nu var det det rigtige tidspunkt at stoppe, lød det fra arrangøren.  

Stor utilfredshed blandt billetkøbere

Flere billetkøbere har siden da luftet deres utilfredshed på de sociale medier og rettet direkte henvendelse til Tanja Haddaoui. Dog uden at få svar. 

Heriblandt den 45-årige pædagog Lene Egholm Wittenhoff, som skulle have været afsted med sin veninde. De to var også til arrangementet sidste år og købte derfor allerede billetter i december. 

Men i februar fik Lene Egholm Wittenhoff en fornemmelse af, at der var noget galt. 

- Jeg forsøgte at kontakte 'For Evigt Events', da det undrede mig, at de endnu ikke havde offentliggjort et hovednavn. Men jeg fik intet svar. Derfor kom det ikke bag på mig, da jeg fik beskeden om, at festivalen var aflyst, siger hun. 

Overvejer retssag

Den seneste uge har Lene Egholm Wittenhoff forsøgt at få pengene refunderet gennem både billet.dk og Tanja Haddaoui, men uden held. Derfor kontaktede hun mandag politiet. 

 - Men de fortalte mig, at de ikke kan hjælpe, da der er tale om et civilt søgsmål. Jeg skal derfor selv hyre en advokat, og det kan jo godt blive dyrt, siger hun og uddyber: 

- For mig handler det egentlig ikke så meget om at få pengene tilbage. Jeg kan sagtens leve uden. Jeg synes bare, det er smadder uretfærdigt, at man kan slippe afsted med at tage penge fra 2000 mennesker, uden det får nogen konsekvenser. 

Derfor overvejer hun nu at lave en Facebook-side for de mange billetkøbere, så de sammen kan oprette et gruppesøgsmål.  

TV 2 har forsøgt at få kontakt til Tanja Haddaoui. Hun har i skrivende stund ikke svaret på henvendelsen.

Festivalen For Evigt havde hiphopnavne som YG, Kesi, Gilli og Pede B samt rocknavne som Minds Of 99 og Turboweekend på plakaten. Billetterne kostede 995 kroner stykket.