Danske turister strandet på Kreta

30-40 danskere må vente med at komme hjem til mandag. Ingen kan komme i kontakt med flyselskab, som måtte aflyse fly.

Her er situationen, der lørdag aften mødte Robert Wagner, salgschef fra Brande, og cirka 180 andre tyske og danske turister, da de skulle hjem fra den græske ferieø Kreta: Flyet til Hamborg med afgang klokken 19.15, blev først ændret med ny destination Paderborn og en stor forsinkelse og senere helt aflyst.

Robert Wagner og de andre turister er nu strandet på Kreta og kan først komme hjem mandag.

- Det er en irriterende situation. Jeg har en uges ferie mere, så det går nok. Vi er blevet indkvarteret på hoteller. Men jeg ville gerne have været hjemme, og der er andre her, hvis børn skulle have været hjemme for at rejse på ferie med en anden forælder.

Sådan siger Robert Wagner til TV 2. Han er en af de 30-40 danskere, der siden lørdag aften har været strandet på Kreta, fordi flyselskabet Small Planet Airlines måtte aflyse et fly lørdag aften klokken 19.15 med kurs mod Hamborg. Robert Wagner har bestilt rejsen gennem det tyske rejseselskab Tropo.

- Vi kan ikke komme i kontakt med flyselskabet, og det er der heller ingen i rejseselskabet, der kan, så vi har intet fået at vide, siger Robert Wagner.

Ingen kan få fat i flyselskab

Men på Small Planet Airlines hjemmeside har Robert Wagner og de andre passagerer dog kunnet se, at der nu er afgang fra lufthavnen i Hiraklion på Kreta med kurs mod Hamburg klokken 10.20 mandag - og af hjemmesiden for lufthavnen i Hamburg fremgår det også, at der er en ankomst klokken 12.20 fra Heraklion.

- Og det er det flynummer, som vi hele tiden har haft, siger Robert Wagner.

Men det er alt sammen oplysninger, han selv og de andre passagerer har måttet finde frem til, for ingen har kunnet få fat i nogen fra flyselskabet Small Planet Airlines, der har hovedsæde i Litauen, fortæller Robert Wagner.

Det er heller ikke lykkedes TV 2 at komme i kontakt med flyselskabet telefonisk. Vi har sendt en mail til selskabet for at få en kommentar, men søndag eftermiddag har vi ikke fået en reaktion.