Samfund

Dansk ø lukkes for turister på grund af brandfare

Turistattraktionen Æbelø på Nordfyn lukkes indtil videre. Myndighederne frygter, at redningsmandskab ikke vil kunne nå frem i tilfælde af brand.

Nordfyns Kommune har lukket for adgangen til en af kommunens største turistattraktioner, den ubeboede ø Æbelø ved den fynske nordkyst.

Det sker på grund af tørken og den usædvanlige brandfare.

Øen er speciel ved, at den kun kan besøges af sejlende eller af gæster, der vader en time gennem det lave vand mellem Fyn og Æbelø.

Og netop det forhold er grunden til, at Nordfyns Kommune nu forbyder al adgang til øen.

- Hvis der skulle opstå en brand på Æbelø, så vil det tage rigtig lang tid for redningsmandskabet at nå derud. Det vil enten kunne ske med en redningshelikopter eller måske med traktor. Så for at være på den sikre side har kommunen valgt at lukke for al adgang til øen indtil videre, fortæller Rikke Lindhøj, der er bureauleder hos den lokale turistorganisation VisitNordfyn.

Nordfyns Kommune understreger, at lukningen ikke alene sker af hensyn til øens unikke natur, men også af hensyn til gæsternes sikkerhed.

- Skulle en brand opstå og udvikle sig på øen, vil beredskabet vanskeligt kunne komme til hjælp fra fastlandet, før ilden formentlig selv er nået til den anden side af øen. Det er hensynet til de mange besøgendes sikkerhed, der nu får os til at lukke øen for offentlighedens adgang, siger Sandra Arvidson fra kommunens afdeling for Natur og Miljø.

Æbelø er ejet af den store danske naturfond Aage V. Jensens fonde, der også ejer naturområder som Lille Vildmose, Vejlerne og Gyldensteen Strand, der ligger lige ved Æbelø.

Æbelø ligger hen som uberørt natur og huser blandt andet ynglende havørne.