Samfund

Brandmand omkommet ved stor markbrand

En tankvogn bakkede over den 41-årige brandmand, oplyser politiet.

En 41-årig brandmand har torsdag aften mistet livet, da han var i færd med at bekæmpe en stor markbrand ved Galten i Sydøstjylland.

Det bekræfter vagtchef Jørn Lindhardt ved Sydøstjyllands Politi over for TV 2.

Brandmanden blev kørt over af en tankvogn, der bakkede henover ham.

Hvordan ulykken præcist skete, kan vagtchefen endnu ikke sige, men Arbejdstilsynet skal se nærmere på sagen.

- Vi har indledningsvist betragtet det som et færdselsuheld og har været derude for at optage rapport. Nu overdrages sagen til Arbejdstilsynet, da der også er tale om en arbejdsulykke, siger Jørn Lindhardt til TV 2.

Branden, der nu er slukket, opstod omkring klokken 17.30 ved Tåstrupvej lige på grænsen mellem Skanderborg Kommune og Aarhus Kommune, skriver TV 2 ØSTJYLLAND. Branden opstod i forbindelse med høstarbejde på marken.

Østjyllands Brandvæsen har til TV 2 ØSTJYLLAND oplyst, at beredskabet var til stede med seks brandvogne.

Danske Beredskaber sender tanker til pårørende

Formanden for Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen, siger i en udtalelse, at "det er med dyb sorg, at vi her til aften har konstateret, at en kollega har betalt den ultimative pris under sin indsats for at redde liv og værdier for os alle".

- Vore tanker er hos vores afdøde kollegas familie og nærmeste, og alle kvinder og mænd i det danske beredskab takker betingelsesløst og med stolthed for at have været på hold med ham, hedder det videre i udtalelsen.

Jarl Vagn Hansen understreger, at naturbrande er en vanskelig logistisk operativ indsats. De omfatter meget mandskab og materiel, som ofte må flyttes hurtigt rundt i området for at fange ilden.

- Det er derfor desværre en risiko, at indsatsfolkene kommer i stor fare. Og det har vi desværre set et skræmmende eksempel på her til aften, udtaler formanden for Danske Beredskaber.

De pårørende er underrettet.