Samfund

3-årig dreng gik alene rundt på Roskilde Festival

En aparte situation fandt fredag sted på festivalen, da en påvirket far lod sit barn være alene i campingomorådet.

Midt- og Vestsjællands Politi har fredag haft travlt på Roskilde Festival. 

Det bevidner døgnrapporten fra det lokale politi, der blandt andet viser, at forsøg på overgreb, salg af narko, alskens tyverier og generel uorden er noget af det, betjentene på festivalen har skulle tage sig af. 

Midt i alle disse anmeldelser finder vi dog også et opsigtsvækkende eksempel på en aparte hændelse, der udspillede sig på festivalen.

Fredag morgen klokken 08.05 modtog Midt- og Vestsjællands Politi en bekymrende henvendelse fra Roskilde Festivals opsøgende team om, at en treårige dreng gik alene rundt i campingområde F.

Slog alarm

Nogle festivalgæster havde slået alarm, fordi de havde set drengen gå rundt mellem de mange telte, samt at drengens 47-årige far var påvirket af spiritus. 

Senere på morgenen fik både politiet og festivalen selv kontakt til den påvirkede far. 

- Teamet og politiet fik overbevist faren om, at det nok var bedst for drengen, at han fik et andet opholdssted end på festivalen. Kontakt til drengens familie blev etableret, hvorefter han ville blive afhentet snarest, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Drengen blev derefter placeret i trygge omgivelser hos festivalens mandskab, mens han ventede på at blive hentet af sine andre familiemedlemmer. 

- Politiet afsluttede sagen med at skrive en socialrapport, der senere bliver overgivet til de sociale myndigheder i familiens hjemkommune i Jylland, skriver man videre i døgnrapporten.